Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Snart kan du streame musik i hi-res-kvalitet

Inde året er omme vil danskerne kunne streame musik i 24-bit fra tjenesten Qobuz. Sony er på vej med en afspiller.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Lydprodukter, der spiller musik i hi-res-kvalitet, kommer der mere og mere af på markedet. Problemet er blot været at skaffe indhold i den højtopløste kvalitet.

Nu bliver det imidlertid muligt at streame hi-res-musik. Tjenesten Qobuz åbner snart i Danmark og vil byde på musik i 24-bit / 192 Khz. Endnu er der dog kun 45.000 titler i denne kvalitet. Resten af de omkring 30 millioner musiknumre ligger i CD-kvalitet.

Musikken kan streames til computeren, og der findes også apps til smartphones og tablets. Multirums-systemet Bluesound kan ligeledes afspille fra tjenesten.

Sony, som har satset hårdt på hi-res de seneste år, er på vej med en mobil afspiller, der streamer direkte fra Qobuz i fuld kvalitet.

Ligesom konkurrenterne WiMP og Tidal, byder Qobuz på anbefalinger, interviews, podcasts og andet redaktionelt indhold.

Qobuz kommer til Danmark i årets sidste del, men det er endnu uvist, hvor meget vi skal betale for at få adgang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere