Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nye iMacs: Få stor 5K-skærm væsentligt billigere

En stor iMac med 5K-skærm fås nu væsentligt billigere, og selv de mindste iMacs kan leveres med 4K. Nyt trådløst tilbehør giver mulighed for at bruge Force Touch.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

“Fra den første iMac til i dag har der aldrig været tvivl om muligheder med iMac – der giver den ultimative oplevelse af en stationær computer med de nyeste teknologier, smukke skærme og avanceret design,” sagde Philip Schiller, Apples direktør for Worldwide Marketing. “Det er de mest strålende iMac-computere, vi nogensinde har fremstillet. Med vores smukke nye Retina-skærme, mere kraftfulde processorer og bedre grafik samt det helt nye Magic-tilbehør fortsætter den nye iMac med at omdefinere den ultimative oplevelse af stationære computere.”

21,5" iMac fås med den helt nye Retina 4K-skærm, der har opløsning på 4096 x 2304 pixels, hvilket er 4,5 gange så meget som en almindelig 21,5" iMac-skærm. Alle 27" iMac-computere har en Retina 5K-skærm – en alt-i-en-skærm med verdens højeste opløsning på 14,7 millioner pixels i alt. De nye Retina-skærme har et bredere farveområde, så billeder bliver mere levende og detaljer vises mere naturtro end tidligere.

Mere power

En 27" iMac med Retina 5K-skærm fås med Intel Core-processorer af 6. generation samt den nyeste AMD-grafik med en power på op til 3,7 teraflops. Den nye 21,5" iMac med Retina 4K-skærm har en Intel Core-processor af 5. generation og forbedret Intel Iris Pro-grafik. To Thunderbolt 2-porte er nu standard på alle iMac-computere og leverer op til 20 Gbps dataoverførselshastigheder til eksterne drev og ydre enheder med høj ydeevne. Og tre 802.11ac Wi-Fi-strømme gør det muligt for iMac-computere at understøtte trådløse netværksforbindelser på op til 1,3 Gbps.

Fusion Drive kombinerer den store lagringskapacitet på en harddisk med den store ydeevne i flash, hvilket leverer hurtigere opstart og adgang til programmer og filer. Sammen med OS X tilpasses Fusion Drive til den måde, du bruger din iMac på, og flytter automatisk de filer og programmer, du bruger oftest, til flash-lageret. Fusion Drive er nu mere prisvenlig med en ny konfiguration, der kombinerer 1 TB harddisk med 24 GB flash. For at opnå den ultimative lagring fås løsninger med ren flash-lagring på op til 1 TB.

Nyt tilbehør

Sammen med de nye iMacs kommer nyt Magic Keyboard, Magic Mouse 2 og Magic Trackpad 2. Alle tre er udformet omkring et indbygget, genopladeligt litiumionbatteri og fjerner dermed behovet for engangsbatterier. 

Det nye Magic Keyboard indeholder et tastatur i fuld størrelse med et slankt nyt design, der fylder 13 procent mindre på dit skrivebord. Med den nye saksemekanisme og lavere profil skal Magic Keyboard give en mere stabil, præcis og behagelig fornemmelse, når du skriver.

Magic Mouse 2 er lettere, mere robust og har et optimeret foddesign, så musen glider bedre.

Det nye Magic Trackpad 2 har en overflade, som er 29 % større, og giver mulighed for Force Touch, så du kan interagere med din Mac på nye måder. Brug eksempelvis dybdeklik til at slå et ord op, se et preview af en fil eller få vist et kort ud fra en adresse. De nye Magic-enheder danner straks par med din Mac, så snart de tilsluttes via Lightning-til-USB-opladerkabel, og de kan holde i en måned eller længere, når de er ladet helt op.

Lavere priser

De nye iMacs kan købes fra i dag via Apple.com, Apples egne butikker og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. Priserne på 27" iMac starter på 15.999 kr., mens en  21,5" iMac fås fra 9.499 kr. med almindelig Retina-skærm og med Retina 4K-skærm fra 12.999 kr.
Alle nye iMac-computere leveres med Magic Keyboard og Magic Mouse 2, og kunder kan bestille det nye Magic Trackpad 2 som ekstraudstyr. Det nye Magic-tilbehør kan også købes via Apple.com, Apples egne butikker og hos udvalgte autoriserede Apple-forhandlere. Magic Keyboard koster 829 kr. mens prisen på Magic Mouse er 679 kr., og Magic Trackpad 2 fås fra 1.199 kr.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere