Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Mekanisk tastatur kan konfigureres i det uendelige

Med Gamesense genspejler spilproducenterne spillets udvikling på dit tastatur.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

SteelSeries Apex M800 er et high end mekanisk gamingtastatur, der henvender sig til turneringsbrugere og andre, der stiller ekstra høje krav til deres computerudstyr.

Det er meget velbygget tastatur med gode løsninger, bundet sammen af en software, der gør nærmest alt muligt. Her sætter fantasien faktisk grænserne.

Apex M800 understøtter Gamesense, en verdenspremiere fra SteelSeries. Her får spilproducenterne mulighed for at kommunikere direkte med de SteelSeries tastaturer, mus og headsets, der understøtter SteelSeries Engine 3.

Det som i spillet sker

Gamesense går ud på, at spilproducenterne ved at anvende en frit tilgængelig Open SDK kan få deres spil til at kommunikere direkte med eksempelvis Apex M800-tastaturet.

Således kan health, mana, kills, armor, money, cooldown og durability for at nævne få blandt mange spilinformationer rapporteres direkte til tastaturet, hvor status for disse genspejler sig i de udvalgte tasters bagbelysning.

I skrivende stund understøttes tre spil, det er Counter Strike GO, Dota 2 samt Minecraft. SteelSeries forventer, at der vil komme mange flere til.

Bundsolidt håndværk

I SteelSeries Apex M800 er det grundlæggende også i orden. Det mekaniske tastatur er et solidt bygget lavprofilstastatur med to meter flettet ledning, der står godt fast på bordet.

Den lave profil er med at til gøre det lettere at spille i længere tid ad gangen. Der medfølger dog to gummidutter, der løfter tastaturet bagtil, hvis ønsket.

Tastaturet har 114 taster heraf seks dedikerede macro-taster, men alle taster på tastaturet er programmerbare, så mulighederne er uanede. En lille men betydningsfuld detalje er, at W-tasten er udstyret med to små prikker, så det er let at finde tilbage til WASD-formation. Windows tasten kan også deaktiveres.

Der er heller ikke skyggen af ghosting, man kan trykke på alle taster på en gang, uden at fænomenet opstår.

De lettere konkave taster er konstrueret over en QS1 switch, hvilket giver flere fordele. For det første aktiveres tasterne efter 1,5 mm vandring, hvilket er hurtigere end hovedparten af andre switche. Tasterne kræver også kun 45 grams kraft for at blive aktiveret.
LED-dioden er monteret i midten af switchen, det giver en meget ensartet og tydelig tastaturbelysning med hele otte forskellige lysstyrker.

Apex M800 har en lethed over sig, og det føles ikke så rigid i brug som visse andre mekaniske tastaturer. Det er smag og behag, vi synes, det er fremragende, og tastaturet opfører sig derfor også godt i andet end spil.

Vi er også glade for den buttede mellemrumstast, der har en fin vandring og en god vedholdende feedback.

Tastaturet skulle være verdens hurtigste, det reagerer også prompte, selv om det er svært at vurdere helt over kort tid, så virker påstanden ikke helt skæv.

Her spiller tastaturets brug af to processorer meget sandsynligt også ind, den ene tager sig udelukkende af tastetryk.

SteelSeries Engine 3.4

Apex M800 understøtter Steel-Series Engine 3.4, der samler konfigurationen af understøttede SteelSeries-produkter. Det giver et ordnet udtryk og letter konfigurationen af enhederne.

Der medfølger skabeloner med mange spøjse tastaturbelysninger. Du kan give hver tast sit eget udtryk med masser af effekter. Det er muligt at ændre hver tasts funktion, du kan også optage makroer eller tekstmakroer til hver tast.

Opret et tastaturlayout med speciel belysning og funktionalitet til hvert program. Det matchende layout vil starte automatisk, når programmet starter.