Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: MacBook Pro med et ekstra touch

Den har fået Force Touch, flere grafikkræfter, hurtigere hukommelse og længere batterilevetid. Men er den en opgrade-ring værd? Vi testede den nye MacBook Pro.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Springene fra den ene generation af MacBook Pro til den anden føles ikke længere så store. Designet har mere eller mindre været det samme i flere år efterhånden, og det er også ved at være et godt stykke tid siden, den blev opgraderet med Retina-skærm.

Én spritny feature er der dog at finde i den seneste MacBook Pro. Der er kommet Force Touch, som giver et ekstra niveau til navigationen.  

Tryk til
Force Touch blev introduceret sammen med Apple Watch for at give flere muligheder for at betjene urets lille skærm. Med et hårdere tryk kan du udføre andre handlinger end med et almindeligt kort tryk.

Denne teknolgi er ført videre til den nye MacBook Pro. Touchpad’en har således to lag af trykfølsomhed, så du med et hårdt tryk kan få forklaring af et ord, du klikker på, forhåndsvisning af en mappe, indstillinger for et program eller andre ting.

Tryk ekstra hårdt på touchpad’en, så får du et ekstra niveau af navigationsmuligheder. Tryk ekstra hårdt på touchpad’en, så får du et ekstra niveau af navigationsmuligheder.

De to lag er mærkbart adskilt, og et dybdetryk giver et mærkbart klik, så der er ikke den store risiko for at trykke forkert. Man lærer realtivt hurtigt at udnytte funktionen og opdager derved hvilke fordele, den bidrager med.

Man kunne måske indvende, at Force Touch egentlig ikke til-fører andet, end hvad dobbeltklikket længe har gjort på pc’en, men den diskussion er nok bedst at lade ligge.

Imponerende batteritid
Retina-skærmen står som altid utrolig skarpt og er fortsat blandt de flotteste skærme, du kan få på en bærbar computer.

Grafikken er opgraderet, og det mærkes især ved spil og grafiktunge opgaver som videoredigering og lignende.

Også processoren er ny, men det mærkes primært på batteri-levetiden, som nu er helt oppe på imponerende otte timer.

Gennemført tjekket
Designet er som vi kender det, og hvorfor da også pille ved det, når maskinen, i hvert fald i vores øjne, er så gennemført tjekket. I forhold til hvor mange kræfter den gemmer på, er den særdeles tynd, og selvom børstet aluminium efterhånden burde være en nedslidt kliché, udstråler det fortsat en kraftfuld elegance, der matcher maskinen perfekt.

At designet ikke har ændret sig, er dog ikke helt sandt, for små ændringer er sket hist og her. Ventilationen er udskiftet hvilket blandt andet er med til at sænke støjniveauet. Samtidig er både højttalere og mikrofoner opgraderet, så man får en fyldigere lyd og klarere samtaler.

Dertil kommer de ændringer der har med styresystemet at gøre. OS X Yosemite har et iPhone-agtig look og er tæt integreret med Apples mobile enheder. Et nyt notifikationscenter leverer forskellige informationer og opdateringer i stil med det, man kender fra iPhone.  
 
Uimodståeligt bæst
Force Touch tilfører en ny dimension til MacBook Pro, og selvom opdateringerne derudover ikke er store, så er de velvalgte og veludførte.  
Apples bedste bærbare holder sig således i særdeles god form og trods en uhyrlig pris, er den stadig et uimodståeligt bæst.