Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Få internet til alle dine enheder

TP-Link M7350 er et mobilt hotspot med indbygget 4G-modem, hvor man via Wi-Fi kan komme på det mobile bredbåndsnet. M7350 er udstyret med et 4G-modem, og man kan tilslutte op til mellem 10 til 15 Wi-Fi-enheder til enheden.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Da forbindelsen deles mellem de tilsluttede enheder, afhænger dette meget af netdækningen og den valgte teleudbyder. Vi har testet M7350 med et 4G simkort fra Telia, hvor vi tilkoblede en Wi-Fi tablet.

Enheden tager imod simkort af almindelig størrelse, men der medfølger adaptere til såvel mini- og nano-simkort. Det er også muligt at montere et microSD-hukommelseskort på op til 32 GB, dette kort kan tilgås via tpMIFI-appen på IOS-enheder, eller via en app på Android der understøtter Samba-protokollen.

AOD14_nyt_grej01

Den mobile hotspot har den fordel, at den næsten ingenting fylder og vejer, alligevel skal den på en 4G-forbindelse kunne klare downloadhastigheder op til 150 Mbit/s og uploadhastigheder op til 50 Mbit/s. Det er selvfølgelig under virkelig optimale forhold, men vi fik nu også ganske fornuftige forbindelser via TP-Link M7350. Vi har målt downloadhastigheder op til 29,82 Mbit/s og uploadhastigheder på op til 26,21 Mbit/s, begge foretaget inde og ude på ydre Østerbro.

Vi har også afprøvet M7350 i toget hen over Sjælland mod København, hvor downloadhastighederne gik fra 3,79 Mbit/s til 35,22 Mbit/s, og upload tilsvarende fra 1,69 Mbit/s til 22,26 Mbit/s. Forbindelsen røg en enkelt gang, men det er også meget svære betingelser med et tog i bevægelse, ofte i afskærmet terræn.

M7350 har et display, der viser, hvor mange enheder der er logget på, netværkstypen og batteriniveau med mere. Nogle indstillinger kan ændres her, andre kan man ændre i førnævnte app, eller via M7350’s webbaserede administrationsside. Enheden beskyttes af en krypteret Wi-Fi netværkskode, man kan benytte enten 2,4 GHz frekvensbåndet eller 5 GHz frekvensbåndet, men ikke begge på samme tid. Roaming kan slås til eller fra, man kan se, hvilken dataforbindelse man er på, se dataforbruget og fastsætte begrænsninger hvis ønsket. En god rejsekammerat for dine Wi-Fi-enheder.

Batterilevetiden skulle være 10 timer, hvilket ser ud til at passe.