Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Monstermobil i megaformat

Galaxy S6 er måske årets vildeste mobil. Nu fås den også i en mega-udgave med kæmpe 5,7”-skærm. Men er det for meget af det gode? Det satte vi os for at teste.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Med Galaxy S6 edge vendte Samsung skuden 180-grader for at satse på kvalitet og design fremfor smarte gimmicks. Det gav pote, for med denne mobil har producenten skabt årets hidtil bedste smartphone.

Men gode sager kan man vel aldrig få nok af? Det synes at være Samsungs ræsonnement, for med Galaxy S6 edge + giver de os lidt mere af den buede luksusmobil.

En halv tomme gør forskel
På mange måder minder mobilen om sin lillebror. Mest markant er, at skærmstørrelsen er skudt en god tand i vejret. Med sine 5,7” er den over en halv tomme større end standardmodellen, og det mærkes både i hånden og i lommen.

Den øgede skærmstørrelse udgør forskellen mellem en mobil, du med lidt god vilje kan betjene med én hånd og en rendyrket tohåndsmobil, og forskellen mellem en mobil, der ligger forholdsvis diskret i bukselommen til én, der er faretruende tæt på at snige sig over lommekanten.

Sammenlignet med andre mobiler af denne størrelse er Galaxy S6 + dog imporende tynd og let, mens der er meget lidt spildplads over og under skærmen – og slet intet i siderne, takket være den buede skærm.

 

Trods den store skærm er Galaxy S6 edge + relativ tynd og let.  Trods den store skærm er Galaxy S6 edge + relativ tynd og let.


En fryd for øjet  
Det ekstra skærmareal gør samtidig forskellen mellem en smartphone, der primært skal tjene de mobile behov, og én der rent faktisk kan udgøre et reelt alternativ til en tablet, når der skal ses videoer og billeder eller spilles spil.

Blot at bladre igennem sit Facebook-feed er en fryd på den buede QHD-skærm, der ganske enkelt leverer en overlegen oplevelse i forhold til mindre skærme.

Mere multitasking
Processorkræfterne er der ikke pillet meget ved, men ram-mængden er øget til 4 GB, så der er ekstra overskud til multitasking, videoredigering og spil af den tungere kaliber. Vores benchmark-målinger skød som ventet til tops, og sammen med sin lillebror er Galaxy S6 edge + ganske enkelt den hurtigste mobil, vi har haft i hænderne. Ikke kun målt på rå processorkræft, men også når det gælder nethastigheder.

Stærkt kamera
Kameraet er grundlæggende de samme som på den ”lille” Galaxy S6 edge – det vil sige 16 MP kamera med 4K-video – men der er tilføjet optisk billedstabilisering samt en række nye videofunktioner, blandt andet mulighed for at livestreame i full HD via YouTube Live og ”Video Collage Mode”, der gør det muligt at sammenklippe små videoer med fine rammer og effekter.

Kvaliteten er exceptionel, og kameraet er klar til optagelse på under et sekund. Vil du skyde selfies, så er der 5,1 MP kamera med en stor blænde på fronten, som sikrer gode resultater selv, når lyset ikke er ideelt.

På de fleste øverige punkter er Galaxy S6 edge + helt identisk med sin lillebror. Således får du også glæde af lynhurtig opladning, og har du en trådløs opladestation, er det også muligt at oplade uden ledning. Batterilevetiden er ikke imponerende, men du får til en dags almindelig brug som de fleste andre smartphones.

En større oplevelse
Er man begejstret for Galaxy 6S edge – som vi var – er det svært at forestille sig, at man ikke vil være begejstret for Galaxy S6 edge +. Spørgsmålet er så, om man vil give kald på lidt af mobiliteten for den store skærm. Det kan kun være et individuelt valg, men vælger du den store skærm, kan vi garantere, at der også er en større oplevelse at komme efter. Prisen er dog afsindig, og selvom vi har at gøre med et fantastisk produkt, er det altså svært at retfærdiggøre at lægge den slags penge for en mobiltelefon.