Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Lækker gengivelse fra specialisten

Klipsch har produceret hi-fi i en menneskealder, og det smitter positivt af på deres topmoderne hovedtelefon.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Klipsch – alene navnet er lidt håbløst, og kun gamle hi-fi-entusiaster vil kunne huske dem for nogle kæmpestore højttalere efter det såkaldte hornprincip. Men Klipsch er for længst blevet moderne og producerer alle typer af lydprodukter. Den særlige viden inden for lyd er flyttet ud i de nye produkter.

Det er i hvert fald tilfældet for denne blot 200 gram lette on-ear-model, der har mange lækre detaljer. Kablet er tyndt og fladt, og midt på finder du en lille remote og endda mikrofon, så du kan nappe en samtale, hvis du bruger hovedtelefonen med din iOS- eller Android-smartphone.

Hele hovedtelefonen er godt polstret med et lækkert og blødt materiale. Den klemmer ikke eller føles varm. Trods en lukket konstruktion kan du let høre omgivelserne, så Klipsch’en er ikke så egnet på togturen til jobbet.

Men brug den hjemme, og du vil opleve en åben og lækker mellemtone, der er i klasse med den ellers suværene Grado. Bassen er dyb og slagkraftig, men bliver aldrig anmassende. Lydbilledet er meget homogent, og diskanten er detaljeret uden at blive hård. Klipsch har ikke helt samme klarhed som testens Grado, men alt i alt en gennemført og lækker hovedtelefon, der har vores klare Anbefaling!

Materialevalget med skind og metal passer med den høje lydkvalitet. Kablet har både fjernbetjening og mikrofon. Materialevalget med skind og metal passer med den høje lydkvalitet. Kablet har både fjernbetjening og mikrofon.