Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Huawei P8 Lite - mangler noget kant

P8 Lite er en velfungerende smartphone, men vi savner lidt personlighed.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En smartphone må gerne have lidt kant, detaljer, der giver den personlighed. Det er ikke, fordi vi har en masse at udsætte på P8 Lite, da den er en helt igennem velfungerende smartphone. Det er mere den lidt billige følelse i hånden, der gør, at vi ikke er så vilde. Det er alt fra knapperne i siderne til den simple plastik på bagsiden.

Kigger du alene på specifikationer kontra pris, er mobilen ret godt med, og især kameraet ligger højt, på niveau med HTC-modellen. Du får en pænt hurtig processor, og skærmopløsningen er på niveau med de bedste i prisklasen. Desuden er den ret let med sine 131 gram.

Ydelsen, når du browser gennem applikationer, finder netværk og så videre, er også fin og ligger på højde med de bedre i denne test.

Denne smartphone opleves lige så kvik som testvinderen fra HTC. Kameraet fokuserer hurtigt, hvilket er ekstremt rart, men billedkvaliteten lever ikke helt op til den høje opløsning. Der er klar tendens mod en lidt for mørk og unuanceret farvegengivelse. Her er Sony for eksempel et par klasser bedre.

P8 Lite har ikke den bedste lydkvalitet; gengivelsen bliver hurtigt lidt metallisk.

Til gengæld er skærmen fin og reagerer godt og hurtigt på input.

Huawei P8 Lite Skærmen er bedre end gennemsnittet for prisklassen. Men hele mobilen føles lidt billig, selvom prisen ligger på 2000 kroner.