Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Her er Nikons nye topkamera

D5 er den nye konge i Nikons kamera-sortiment. Et højtydende DSLR-kamera med topavanceret autofokus-system, 4K i fuld kvalitet samt evnen til at skyde brugbare billeder, selv når der er så bælgmørkt, at du ikke kan se hånd for dig.  .

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det nye Nikon D5 er forsynet med en splinterny CMOS-billedsensor i FX-format på 20,8 megapixel, som sammen med RGB-lysmålingssensoren på 180.000 pixels ultra skal sikre præcis motivregistrering og velbelyste billeder. Toneovergangene er blevet blødere og mere præcise end på forgængeren, og den nye EXPEED 5-billedbehandlingsenhed skal garantere en hidtil uset billedkvalitet inden for hele standard-ISO-følsomhedsområdet.

Kameraet byder også på et nyudviklet AF-system, der leverer 153 punkter samt 99 sensorer af korstypen. En AF-følsomhed på helt ned til -4 EV (ISO 100, 20 °C) skal sikre fremragende billeder, selv under dårlige lysforhold. Motiver i periferien registreres også mere præcist, mens mulighederne for optagelse i højformat er blevet væsentligt forbedret. En ny AF-ASIC-enhed sørger for, at AF-systemet altid tildeles maksimale ressourcer.

Man kan fotografere med en hastighed på op til 12 bps med AE/AF-tracking og op til 14 bps med hævet spejl. AF-tracking og overblikket i søgeren ved optagelse af motiver i hurtig og uforudsigelig bevægelse skal også være forbedret betydeligt.

Med et ISO-følsomhedsområde der strækker sig lige fra ISO 100 til 102.400 og kan udvides til ISO 3.280.000-ækvivalent med indstillingen Høj 5, er det kun fantasien, der sætter grænserne. Inden for hele standard-ISO-følsomhedsområdet kan man regne med renere billeder end nogensinde før. Takket være den største udvidede ISO-følsomhed et Nikon-kamera nogensinde har budt på, er det sågar muligt at forevige motiver, der ikke kan ses med det blotte øje.

Der kan optages 4K-videoer (3.840 x 2.160 pixels) ved 30p/25p/24p med det fulde antal pixels, så du får optimal billedkvalitet, og der kan optages video i fuld HD (1080p) ved op til 50p/60p i flere forskellige formater.

Kameraet byder desuden nye dobbelte XQD-kortpladser, en ny USB 3.0-port til højhastighedsoverførsel af store mængder data og op til fire gange hurtigere trådløs forbindelse samt to gange hurtigere Ethernet-forbindelse.

Nikon D5 forventes i butikkerne til foråret, og sælges til en vejledende pris på 54.695 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere