Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Laptop-tasker med en unik historie

Bangura Bags sælger tasker til laptops og andre gadgets, skabt af skræddere i Sierra Leones jungle på pedaldrevne symaskiner. Og det er ikke bare for velgørenhedens skyld. Det er ligeså meget for at give dig et lækkert produkt, og det afrikanske lokalsamfund en holdbar forretningsmodel.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Bærbare og tablets ser ofte ens og upersonlige ud. Så hvorfor ikke give dem et unikt touch med en specialsyet taske, når du skal have elektronikken med ud?

Hos Bangura Bags er der garanti for et personligt produkt. Taskerne er skabt af skræddere på pedaldrevne Singer-symaskiner uden brug af elektricitet. Materialerne er gamle cykelslanger, købt på det lokale marked i Masanga, tilsat beskyttelsesskum, og indeni er taskerne dekoreret med et farverigt stykke stof, der giver hver af dem sit helt eget præg. I foret af de fleste tasker finder du desuden et håndskrevet mærkat med navnet på den skrædder, der har syet tasken.

Taskerne er opkaldt efter Alfred Bangura, som driver skrædderiet. Han ejede en skrædderbutik samme sted som skrædderiet ligger, inden borgerkrigen brød ud i 1991, og det er hans livsværk, der føres videre med hjalp fra de danske bagmænd i firmaet Bangura Bags.

Målet er ikke ren velgørenhed, men at levere et lækkert produkt og derigennem hjælpe det lokale samfund til at skabe en holdbar økonomi, der får folk i arbejde og skaffer midler til at behandle syge. 

Bangura Bags er godkendt som Fair Trade-virksomhed, hvilket er garanti for stor gennemsigtighed samt høje standarder for lønninger og arbejdsforhold.

Klik ind og se udvalget af tasker på Bagura.dk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere