Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mobilen på skibakken: Mænd kører om kap, kvinder tager billeder

Skisæsonen er begyndt, og forude venter Europas skiområder på tusindvis af danskere. Men en skiferie er ikke kun røde kinder, fart under fødderne og varm kakao – danskerne udnytter i høj grad deres smartphone til at forstørre og forlænge oplevelserne på pisterne. Det viser en aktuel undersøgelse fra Telia og YouGov.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når danskerne trækker i det varme tøj og spænder skiene under støvlerne, så vælger næsten 7 ud af 10 – og markant flere kvinder end mænd – at tage deres smartphone med ud i sneen.

”Vores smartphones er blevet en integreret del af ferieoplevelsen – også på skituren. Det kan vi blandt andet se på den mængde data, der i uge 7 og 8 bruges af danskere på ferie i Norge, Sverige, Østrig, Frankrig og Italien,” siger privatkundedirektør i Telia, Christoph Nørgaard.

Som den vigtigste årsag til at have mobilen med på pisten eller løjpen angiver næsten 3/4 (74 %) af de adspurgte, at de gerne vil kunne ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude.

Derudover værdsætter især kvinderne muligheden for at tage billeder på turen – måske et smukt skilandskab, en selfie på toppen af bakken eller et foto af ungernes leg.

Tre gange så mange mænd som kvinder nævner, at de bruger mobilen til at måle tophastigheder og distancer. Måske af samme grund bruger lidt flere mænd end kvinder også mobilen til at uploade fotos og statusopdateringer på Facebook og andre sociale medier ude fra pisterne.

De mandlige ski-entusiaster nævner også muligheden for at hente opdaterede vejrudsigter i løbet af dagen som en vigtig gevinst ved at have mobilen på sig.

Om forskellene på mænd og kvinders præferencer for at bruge mobilen på skituren, siger ski-entusiast og tv-vært, Thomas Uhrskov: ”En del mænd med hang til action har typisk købt flere specialiserede gadgets til den slags oplevelser. For dem er det ikke altid nok at tage billeder og video med mobilen – så de har måske i stedet spændt et ’action cam’ på hjelmen. Dette behov for dokumentere drabelige nedkørsler er nok ikke så udbredt blandt kvinderne,” slutter Uhrskov.

Top 5 – hvorfor tager vi mobilen med pisterne/løjperne?
1. For at kunne ringe efter hjælp, hvis uheldet skulle være ude
2. For at kunne tage billeder på turen
3. For at kunne komme i kontakt med familie og venner skibakkerne
4. For at kunne måle min hastighed mv.
5. Så jeg kan uploade billeder på Facebook mv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere