Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Betal din parkering i bilen

En ny mobilaktiveret løsning gør det muligt at betale for parkering uden man behøver at forlade bilen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I disse dage introduceres fremtidens intelligente billøsninger på Mobile World-kongressen i Spanien. På konference præsenterer bilproducenten SEAT de nyeste bud på mobilaktiverede løsninger, som skal bidrage til at skabe sikre forbindelser og en sømløs brugeroplevelse i fremtidens bil. Løsningerne er sket i et strategisk samarbejde mellem SEAT, Sap Vehicles Network og EasyPark. De mobilaktiverede løsninger inkluderer autorisering af en digital nøgle samt betaling for parkering – uden man som billist behøver forlade bilen.

Teknologien, som EasyPark har bidraget med, gør det muligt at finde frem til parkeringspladser fra bilens integrerede Car App User Interface. Selve parkeringstiden starter automatisk når man parkerer – og slutter i samme øjeblik, bilen forlader p-pladsen. Bilisten betaler således kun for den reelle parkeringstid, og skal hverken have mønter, kreditkort, p-kort eller betalings-app’en op af lommen.

I november annoncerede EasyPark et strategisk samarbejde med SAP Vehicles Network, som gav EasyPark adgang til nye salgskanaler som fx bilindustrien og tredjeparts app-udbydere. Det er dette samarbejde, som nu udmønter sig i den integrerede parkeringsløsning i SEAT.

”Med millioner af kunder er mobilparkering blevet en uundværlig service, hvor man bekvemt kan betale for parkering via sin mobiltelefon. Samarbejdet med SAP Vehicles Network giver EasyPark adgang til nye salgskanaler som fx bilindustrien og tredjeparts app-udbydere, som nu nemt kan integrere mobilparkering som en del af den mobile oplevelse,” siger Lasse Barsholm, direktør hos EasyPark.

EasyPark er med sin tilstedeværelse i otte lande og over 400 byer førende inden for mobilparkering i Europa. I Danmark dækker EasyPark 98 procent af alle udendørs betalingspladser, og allerede i dag er EasyParks mobile betalingsløsning integreret i en række partnerskabsløsninger, herunder Volvo Sensus Connect, samt i delebilstjenesten og DriveNow.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere