Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Blue Aura X30 Wireless

Lille brite overrasker.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Kompakt Bluetooth-sæt pakket ind i flot læder spiller ligeså godt, som det ser ud

Briterne har altid haft et ry for at kunne stykke en velspillende højttaler sammen. De har en knowhow, som er legendarisk, og det skinner tydeligt igennem på disse højttalere, som er blandt Blue Auras mindste. De er også ret små – fylder mindre end et A4-ark – men slår alligevel godt fra sig. Ønsker du endnu mere slagkraftig lyd, kan du tilslutte en subwoofer, der matcher i designet.

Men uden subwoofer og placeret op mod en bagvæg, som vil booste bassen lidt, er det ret vildt, hvor meget lyd der kommer ud af de små enheder. Lydbilledet er overraskende detaljeret og balanceret. Der er ikke en dyb bas, men den er fint kontrolleret, og i det hele taget får du et lydbillede, der har masser af dynamik. Lydbilledet kan ikke fylde hele stuen med høj dansemusik, men højttalerne er fremragende til en lille stue, et køkken eller et værelse.

Den højre højttaler huser al elektronikken og tilslutninger. Her er også skruehul, så du kan montere højttaleren på væggen med et beslag, du kan tilkøbe. Den højre højttaler huser al elektronikken og tilslutninger. Her er også skruehul, så du kan montere højttaleren på væggen med et beslag, du kan tilkøbe.

Den flotte lyd trods de små dimensioner skyldes især brugen af gode højttalerenheder, men også en fin forstærker og ikke mindst et solidt kabinet, der er bygget i 18 mm MDF plade. Samme gode byggemateriale store high end-højttalere bliver bygget af.

De to højttalere forbindes med et ethernet-kabel, og det gode ved det er, at det er let og billigt at købe et længere kabel end det på cirka 3 meter, der medfølger. Der medfølger i øvrigt også en lille fjernbetjening, som du kan bruge, hvis du ikke lige vil åbne din smartphone eller har brugt den optisk digitale indgang til for eksempel dit tv for at løfte tv-lyden.

Blu Aura har imponeret os – vi er overraskede. Testens mindste og billigste sæt føles på ingen måde billigt og tager med lethed prisen for bedste køb.

Blue Aura X30 Wireless Pakket ind i læder og bygget i gode materialer. Gennem metalgitteret i venstre højttaler kan du se en lysdiode, der indikerer status.