Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: System Audio Saxo 1 Active

Med indsigt fra hi-fi-specialisten.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Der står solid hi-fi-indsigt bag denne danske højttaler, der har punch i bassen

System Audio er en af de mest anerkendte danske højttalerproducenter, så her ved man, hvad der skal til for at skabe vellyd. Saxo 1-sættets ene højttaler huser den trådløse modtager, en forstærker og tilslutninger. Den anden højttaler tilsluttes den aktive højttaler med et kabel, og så har man har et stereosæt, der kan streames til, om end det ikke er helt kabelfrit.

Det er samme fremgangsmåde, som for eksempel Blue Aura benytter, og det giver ikke samme fleksibilitet som Heos, Sonos eller Yamaha, der jo er komplet trådløse højttalere. Det ekstra kabel hos System Audio giver ekstra bøvl, men når det som her foregår med ægte højttalerkabler og med højttalerterminalerne, som er store og forgyldte typer, ser vi positivt på udfordringen. For

System Audio er bygget efter alle hi-fi-kunstens regler med gode enheder, tykt og tungt kabinet og en forstærker, der opleves som kraftigere og bedre, end du normalt får det med trådløse højttalere.

Opsætningen er forholdsvis enkel, da du blot streamer fra signalkilden via Bluetooth eller bruger en af de analoge eller digitale indgange bag på højttaleren.

Saxo 1 Active er i denne test blandt de største deltagere, og det høres, så snart der slippes lyd igennem. Der er mere power, mere punch i bassen. Lydbilledet er mere magtfuldt end hos konkurrenterne. Derfor kan du også spille højere med denne højttaler. Der er et overskud, som du ikke finder i de mindre højttalere i testen. Desværre er bassen lidt vigende, hvilket får lydbilledet til at lyde lidt sært i nedre mellemtone. Alt i alt leverer Saxo 1 dog et stort lydbillede, og højttaleren sælges til en fornuftig pris i forhold til kvalitet og størrelse.

System Audio Saxo 1 Active Trods de relativt store dimensioner er Saxo 1 lette at placere. Der medfølger frontstof, som nemt kan sættes på og fjernes.