Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Asus ROG Swift PG279Q

Kongen længe leve.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Er dette alle skærmes moder? Den skærm, der skal regere over alle de andre? Den lever i hvert fald op til mange forventninger. Og det gælder alle slags pc-entusiaster, uanset om man er til spil eller er professionel grafiker, er der noget at glæde sig over.

Gamingdyderne omfatter refresh-rate-funktion på op til hele 165 Hz plus Nvidias fænomenale frame-syncing-teknologi, G-Sync, der sikrer, at denne skærm og grafikkortet spiller perfekt sammen. Men det, der for alvor gør PG279Q tiltrækkende, er kombinationen af disse funktioner med et IPS-panel af høj kvalitet – i dette tilfælde 27" på tværs med en standardopløsning på 2560 x 1440.

Man får også en fremragende og fuldt justerbar fod plus DisplayPort-forbindelse og andre lækkerier. Resultatet ligner en skærm, der leverer varen på alle områder og som ikke går på kompromis. Det er sandelig en fremragende skærm, men alligevel er det, som om helheden er mindre end summen af delene.

Noget af det har med prisen at gøre. Hvis man vil maksimere sit skrivebordsareal til Windows-applikationer og produktivitet, er det svært at ignorere, at Philips kan levere en meget større 40"-skærm med fuld 4K-kapacitet. Det lader sig heller ikke nægte, at Acers buede skærm på 34" er både flottere og mere inddragende til spil. Og selvom IPS-skærmen vil appellere til professionelle grafikere, er der ingen grund til at betale for funktioner som Nvidias G-sync, hvis man vil have IPS-teknologiens farvenøjagtighed til seriøs billedredigering. Hertil kommer, at subjektivt set ligger Asus' billedkvalitet lige under de bedste. Acer XR341C er for eksempel mere behagelig for øjnene.

Alt dette gør denne seneste Swift fra Asus svær at placere. Det er en fantastisk skærm, den bedste allroundskærm og i høj grad kandidat til en topplacering. Men den mangler også et knockout-punch – fornemmelsen af noget enestående – som man må forvente til den pris.