Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Argon Stream2M - streaming uden app

Brugervenlig betjening og ganske god lyd til prisen.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det fine ved den lille Argon er, at den kan sættes op fra det indbyggede display. Du behøver ikke downloade en app, men kan scrolle igennem al musik, Spotify, radio osv. direkte på displayet. Det hele håndteres af den medfølgende fjernbetjening, og første gang du sætter musikstreameren i gang, kører den en opsætningsguide, og startmanøvrerne varer cirka 5 minutter.

Bag på enheden er både optisk digitaludgang og en almindelig analog udgang. Der er endvidere ethernet, ligesom enheden kan håndtere både 2,4 GHz og 5 GHz på det trådløse netværk.

Argon Stream2M Med både ethernet, analog og digital udgang til eventuel digitalkonverter er den lille Argon godt rustet.

I praksis kan alt som sagt klares med medfølgende fjernbetjening, og det kan vi godt lide. I hverdagen er det nemlig ikke altid så praktisk at skulle hive mobilen frem, finde appen, aktivere den osv.

Der går det nemmere bare at gribe remoten, som har masser af knapper til funktionerne, så du let kan styre Argon-enheden uden at skulle bladre gennem et utal af menuer på displayet. Vi havde generelt ingen problemer med at finde den musik, vi ville høre via streamingtjenester. Men et par gange genstartede Argon af sig selv, mens vi var ved at finde musik på en NAS. Det kan være en fejl, der forhåbentlig bliver rettet ved en kommende softwareopdatering.

Lydbilledet er fint detaljeret, men det er også tydeligt, at der sker en komprimering af signalet, og det kan høres tydeligt på et godt stereoanlæg. Du får ikke den dybde, som testdeltagerne fra

Pro-ject eller Sonos leverer, men lyden er langt bedre, end den som deltagerne fra Philips og Logitech præsterer.

Er målet en prisoverkommelig Wi-Fi-løsning, kan vi uden problemer anbefale Argon. Dens menuer er fine og selvom de ikke altid er lige hurtige til at reagere, er den samlede pakke fin.

Argon Stream2M Det lille frontdisplay gør det nemt at vælge musik med fjernbetjeningen. Når enheden er slukket, vises klokken, og du kan endda bruge Stream2M som vækkeur.