Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lynhurtig Huawei-mobil med Leica-kamera

Huaweis nyeste topmobil hedder P9. Den er forsynet med avanceret dual-kamera fra Leica samt en lynhurtig processor og et kæmpe batteri, men prisen er forholdsvis lav .

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I dag høstes den første frugt af samarbejdet mellem Huawei og kamerabrandet Leica. Smartphonen Huawei P9 med Leica dual-kamera netop er blevet præsenteret i London, hvor Alt om DATA også var tilstede.  

”Med P9 præsenterer vi en telefon, som for alvor sætter nye standarder for, hvad man kan forvente af kameraet i en smartphone,” siger Thor Gøtz, direktør for Huawei Consumer BG og fortsætter: ”Folk verden over tager millioner af billeder med deres smartphones hver dag, og vi er begejstrede for at kunne give P9-brugerne det bedste værktøj til dato inden for smartphonefotografering.” 

De to kameraer, der udgør dual-kameraet, er henholdsvis et RGB-kamera, der er udviklet til at opfange farver, og et monokromkamera, der er designet til at opfange stor detaljerigdom i sort/hvid. Til sammen skaber de to kameraer billeder, der er rige på farver, dybde og detaljer. Især i omgivelser med svagt lys kommer dual-kameraet til sin ret, da de to linser opfanger mere lys. 

Fuld af power

Med Huaweis egen Kirin 955 2.5GHz 64-bit ARM-baserede CPU, skal P9 være i stand til at levere den hurtigste ydelse i en smartphones til dato. Et stort 3.000mAh batteri skal desuden sikre lang batterilevetid.  

Huaweis ekspertise i telekommunikation har spillet en afgørende rolle i udviklingen af P9s ”virtual tripple antenna-teknologi”, som er designet til at give markedets bedste forbindelse til både mobilnetværk og Wi-Fi, hvilket giver brugeren fuldt udbytte af det mobile internet, upåagtet hvor i verden man befinder sig. 

Multifunktionel fingeraftrykslæser

P9 har en fingeraftrykslæser diskret placeret på bagsiden, hvor den nemt tilgås med pegefingeren, så man hurtigt og sikkert kan få adgang til telefonen. Den forbedrede fingeraftrykssensor nedsætter risikoen for uautoriseret brug af telefonen, samtidig med at man hurtigt og sikkert har liv i telefonen fra standby-tilstand.  

Fingeraftrykssensoren er dog langt mere end et sikkerhedselement. Sensoren kan også bruges til at tage billeder og bladre i albums, kun ved brug af pegefingeren, ligesom det også er muligt at tage telefonen ved at berøre sensoren. 

”Innovation og brugeroplevelse har været helt centrale elementer i udviklingen af P9, som er det levende bevis på, hvor Huawei er på vej hen som teknologiproducent. Det exceptionelle kamera, den lynhurtige processor og det smukke design indskriver P9 i den absolutte top inden for smartphonekategorien,” siger Thor Gøtz. 

Som det er kendetegnet for Huaweis P-serie af flagskibstelefoner er P9 skabt i et minimalistisk og stilrent design. Smartphonen, der kommer med en 5,2 tommer skærm med et 1080P display, er bygget i 2.5D glas og diamantskåret aluminium, der giver perfekt balancerede rundinger og et æstetisk design.  

I London præsenterede Huawei også P9 Plus, der har en skærm på 5,5 tommer med press touchteknologi og et 3,400MAh batteri. P9 Plus tilbyder ”Dual-IC Rapid Charge”, som giver hele seks timers tale efter kun 10 minutters opladning.  

To størrelser

Samtlige danske operatører vil sælge P9 Huawei P9 lanceres i danske butikker d. 2. maj til en vejledende udsalgspris på 3.999 kr. Telefonen kan købes via samtlige danske operatører og deres underselskaber. Derudover kan den købes hos Dansk Supermarkeds forhandlere af elektronik og hos Elgiganten. 
P9 Plus forventes lanceret i juli måned til en vejledende udsalgspris på 5.499 kr.  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere