Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Vi deler mindre på Facebook

Mængden af personlige opdateringer er drastisk dalende, selvom aktiviteten generelt er i vækst på Facebook.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvornår har du sidst delt en personlig opdatering på Facebook? For de fleste brugere er der længere og længere imellem at det sker. Facebook kæmper således med et alarmerende fald i personlige opdateringer. Et dyk på hele 21 procent er registreret det seneste år. Det skriver The Information.

Det er dog ikke fordi vi bruger mindre tid på det populære sociale medie, vi bruger bare vores tid på andre ting, når vi bevæger os derind. 

Facebook fyldes i stigende grad af "professionelt" indhold fra medier og virksomheder, der bruger netværket som udstillingsvindue for deres artikler, produkter, begivenheder med mere. Vores brug af tjenesten går derfor i stigende med at komsummere og dele indhold af denne art.  

Samtidig er vi blevet bevidst om, at Facebook ikke er en fortrolig linje til vores næreste venner og familie, men at en opdatering snarere skal betragtes som en offentlig udmelding, vi ikke har fuld kontrol over, hvem der ser. Der er derfor grænser for hvor intime deltajer vi deler. Dog er Facebooks egen beskedtjeneste Messenger, med dens indbyggede mulighederne for gruppesamtaler og lignende, formentlig også med til at rykke dens slags indhold ud af vores Facebook-feeds.        

En mindst ligeså vigtig årsag til faldet i personlige opdateringer er med en vis sandsynligvis noget så simpelt en generelt mæthed, når det gælder almindelige dagligs-opdateringer. Men mindre der er tale om en nyfødt baby, et bryllup eller andre afgørende livsbegivenheder, føles nødvendigheden af at dele ting på Facebook knap så presserende. Vi har set det meste et utal af gange før, så motivationen for at poste endnu en cafe latte, kattekilling eller feriebillede af Eiffel-tårnet måske dalet. Der skal ganske enkelt mere til at vi synes en begivenhed er en opdatering værd.

Eller hvad tænker du? Deler du også selv mindre på de Facebook end du har gjort tidligere? Og hvad tror du er årsagen? 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere