Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Game of Thrones-premieren fik mobilnettet til at gløde

Game of Thrones-premieren satte sine tydelige spor hos Telia, som kunne registrere en stigning i datatrafikken til og fra HBO på hele 200 procent klokken 20:00 sammenlignet med sidste mandag. Trafikken klokken 03:00, da afsnittet blev frigivet, var mere end 3,5 gange så høj som sidste mandag.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det første afsnit af den længe ventede 6. sæson af successerien Game of Thrones fik premiere tidlig mandag morgen klokken 03:00 dansk tid via streamingtjenesten HBO, og spillet om magten og jerntronen i Westeros’ syv kongedømmer gik ikke ubemærket hen:
Procentuel sammenligning af HBO-datatrafik i Telias netværk (man. d. 25. apr. vs. man. d. 18. apr.).

”Game of Thrones er en af de absolut mest populære serier hos HBO, og der er mange kunder, der faktisk specifikt nævner den, når de står i vores butikker og skal vælge tjeneste til deres abonnement. Vi ser tydeligt på tallene i netværket, at der faktisk er tale om dedikerede fans, som holder sig vågne for at være blandt de allerførste til at se det nye afsnit herhjemme,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telia.

Den totale mængde af datatrafik til og fra HBO i Telias mobilnetværk steg desuden med intet mindre end 114 %, når man sammenligner døgnet i går med døgnet den 18. april, og markerer således en mere end fordobling af trafikken.
HBO-datatrafik (volumen) man. d. 25. apr. sammenlignet med man. d. 18. apr.

”Det er et normalt mønster, vi ser på grafen, hvor vi ser trafik allerede fra morgenstunden, hvor danskerne udnytter pendlertiden til at lade sig underholde, og når klokken slår 20:00, har forældrene tid til at hygge sig på sofaen med en serie, efter børnene er lagt i seng. Men hvad, der ikke er normalt ved mandagen i går, er mængden af datatrafik til og fra HBO. Vi ser tydeligt, hvordan der dagen igennem genereres mere trafik i netværket,” siger Christoph Nørgaard.

Alle tal er aggregeret, anonymiseret data målt i Telias netværk og er ikke muligt at tilknytte enkelte personer.

Vi er Telia Company, den nye generation af teleselskab. Vores 26.000 talentfulde kollegaer servicerer hver dag millioner af kunder i en af verdens mest teknologimodne regioner. Med en stærk tele-infrastruktur er vi samlingspunkt for det digitale økosystem, som hver dag gør det muligt for private, virksomheder og samfund at følge lige præcis det, som giver allermest mening for netop dem – på deres egne betingelser. Med hovedkvarter i den nordiske region – epicenter for innovation og teknologi - er vi klar til at forandre branchen og bringe hele verden endnu tættere på vores kunder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere