Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan gør du dit password svært at hacke

Hele 57 millioner, som er langt størstedelen af de hackede e-mailkonti, tilhører den russiske mail-tjeneste Mail.ru, imens Yahoo kommer på en andenplads med omkring 40 millioner hackede konti. 33 millioner er Hotmail-konti imens omkring 24 millioner er Gmails.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.


Også et stort antal tyske og kinesiske e-mailkonti er blevet ramt. Det oplyser Reuters.

Det er sikkerhedsfirmaet Hold Security, der har opdaget det enorme tyveri af e-mailkonti. Sikkerhedsfirmaet fik oplysninger om tyveriet via et diskussionsforum, hvor en ung russisk hacker pralede af de stjålne e-mailkonti.

Flere millioner brugernavne og adgangskoder kan nu være frit tilgængelige på nettet, og derfor er det en god idé at skifte password, hvis man anvender en af ovenstående e-mail-tjenester.
- For at være på den sikre side er det en god idé at ændre passwordet til sin e-mail, hvis man har en Gmail, Hotmail eller en Yahoo mail. Find på et password, der er svært at hacke, og som kun du kender til. Hvis passwordet til din e-mail bruges til flere forskellige tjenester, så husk at det skal ændres alle steder, men til forskellige passwords, siger IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com.

Mange bruger de samme passwords til flere forskellige tjenester, hvilket gør det nemmere for hackere at få adgang til folks private informationer.

- En rigtig god idé er at have flere forskellige brugernavne og password-kombinationer, da de fleste hackere ved, at mange af os bruger det samme password til flere forskellige tjenester. Hvis en hacker finder én indgang til en af dine tjenester, og du bruger det samme password flere forskellige steder, kan flere af dine oplysninger udnyttes. Det kan de ikke, hvis du bruger forskellige passwords, siger Janus R. Nielsen.

For at øge sikkerheden og gøre dit password svært at hacke, anbefaler Janus R. Nielsen følgende:

- Brug altid flere forskellige passwords. Hav gerne en 5-6 forskellige, som du kan veksle imellem.

- Sørg for at skifte password jævnligt, gerne hver 3. eller 4. måned.

- Brug både store og små bogstaver kombineret med tal.

- Lav en sætning, som kun du kan huske. Fx ”Huset_brændte_i_1990” eller ”Hundenfødte3Hvalpe”.

- Sammensæt en tekst som kun giver mening for dig. Fx ”Jeg tog min studentereksamen i 2008 hvor jeg sluttede af med et 12tal”. Tag derefter det første eller de to første bogstaver fra hvert ord og lav et password ud af det, så det bliver ”Jetomisti20hvjeslafmeet12”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere