Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

6 uundværlige ferie-apps

Sommerferien er over os, hvilket for mange betyder sol og strand i syden, storbyferie, camping eller udflugter i Danmark. Hvor end du vælger at tilbringe ferien, er der her et par apps, der er praktiske at have på mobilen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

IT-Sikkerhedsekspert Janus R. Nielsen fra it-firmaet www.anytech365.com giver en række tips til, hvordan du kan gøre din ferie nemmere med 6 populære apps.

1. Google Maps - Find vej med telefonen
Google Maps er en uundværlig rejse-app, hvad enten du går rundt, cykler eller kører bil. Normalt kræver den internetopkobling, men for at spare på dit dataforbrug, kan du hente de kort, du skal bruge på ferien, før du tager afsted. På den måde kan du nagivere rundt i dine offlineområder, selvom du ikke er koblet til internettet.

2. AroundMe – Find ALT i nærheden af dig
Med den populære app AroundMe finder du lynhurtigt de nærmeste banker, barer, benzinstationer, hoteller, hospitaler, taxaer, supermarkeder, restauranter, teatre og biografer. App'en lokaliserer, hvor du er, og kan være brugbar, hvis du er ved at løbe tør for benzin eller har brug for at hæve penge.

3. XE Currency – Valutaomregner
Du kan hurtigt omregne til den lokale valuta med denne app, som giver dig en helt præcis valutaomregning. En fordel ved XE Currency er, at du kan gemme de valuta, du har brug for på ferien. Gemmer du de pågældende valuta på din telefon, kan du anvende appen og slå kurserne op, når du har brug for det, også selvom du er offline.

4. Google Translate – Oversæt til dit eget sprog
Med Google Translate er det nemt at oversætte en tekst til dit eget sprog. Det er praktisk, hvis du ikke forstår menukortet, skilte på vejene eller etiketter i supermarkedet. Det smarte ved denne app er, at du kan bruge den, når du er offline. Det eneste du skal gøre hjemmefra er at downloade de sprog, du skal bruge på ferien.

5. TouristEye – Gå ikke glip af populære seværdigheder
Lonely Planet står bag den populære rejse-app TouristEye, der giver dig mulighed for at planlægge din rejse og opdage nye rejsemål. Du kan følge med i, hvad der sker lige i nærheden af dig, når du indtaster din destination. Du får også tips og anmeldelser fra andre brugere. Som mange af de ovenstående apps, kan TouristEye også anvendes offline.

6. WeatherPro – Hold styr på vejret
Det kan være en fordel at tjekke vejret, før der planlægges et ferieprogram. WeatherPro indeholder detaljerede oplysninger om vejret, bl.a. regnmængder, luftfugtighed, UV-indeks, vandtemparaturer og mange flere tekniske detaljer.
Alle ovenstående apps kan downloades til både iPhone og Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere