Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Samsungs nye monstermobil scanner dit øje

Samsung er klar med Galaxy Note7. En toptunet kæmpemobil med kurvet skærm, elektronisk pen og indbygget irisscanner, der logger dig ind ved at scanne dit øje.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Galaxy Note er Samsungs serie af kæmpemobiler, rettet mod arbejde og kreativitet. Galaxy Note7 er den seneste i serien, og her er praktisk taget tale en forvokset Galaxy S7 på steroider, tilført et par spændende ekstrafunktioner. 

Den 5,7" store skærm har de karakteristiske kurver vi kender fra de seneste modeller i S-serien, og den er skabt i hårdført Gorilla Glass 5, der modstår det meste. Opløsningen er Quad HD (2560 x 1440 pixels). Ligesom tidligere Note-modeller kommer den nye Note7 med en S Pen, der gør det nemt at tegne og skrive på mobilen. I forhold til tidligere udgaver har den nye S Pen et opdateret design med smallere spids og forbedret trykfølsomhed. Det skal gøre fornemmelsen meget lig en almindelig pen. Med Screen off Memo-funktionen kan man lave noter uden at låse skærmen op og Samsung Notes gemmer automatisk alt skabt med S Pen i skyen.

Både pen og mobil er vand- og støvtætte efter IP68-standarden.   

Med Quad 2.3GHz + Quad 1.6Ghz, Octacore-processor og 4GB ram må vi gå ud fra at den nye mobil er mindst lige så lynhurtig som Galaxy S7. Det store 3.500 mAh bør ligeledes sikre en batterilevetid, der kan matche lillebroren.

Scanner dit øje

De to kameraer på henholdsvis 5 MP (F1.7) front og 12MP (F1.7) er identiske med de fremragende kameraer på S7, og det samme gælder i øvrigt mange af de andre features i mobilen. En afgørende nyhed er dog irisscanneren - en ekstra sikkerhedsfeature, der kan bruges til at låse mobilen op, logge på hjemmesider og andet. Ved at scanne dit øje tjekker den, at det er dig, der ønsker adgang. Det skal blive spændende at se, hvor godt irisscanneren fungerer, og om den reelt bringer nogen værdi til mobilen, som i forvejen er forsynet med den velkendte fingeraftrykslæser.    

Det finder vi ud af, når vi forhåbentlig snart kan teste mobilen, som kommer i butikkerne fra d. 2. september. Samsung Galaxy Note7 kommer med 64 GB indbygget hukommelse og får en vejledende pris på 6.699 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere