Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Trofast og solid hele vejen

Robomow MC400 er en plæneklipper, som du roligt kan lade ude af syne – den klarer sig selv.

Af Palle Vibe, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Testens dyreste, israelske Robomow MC400, er gedigen, modstandsdygtig og kører på tre hjul med et meget letkørende kuglehjul foran. Bagest ovenpå sidder et ret lille rødt/grønt LED-display foruden fem gode og gedigne gummiknapper samt en stor stopknap. Betjeningen sidder desværre helt ubeskyttet og udsat for græspollen, snavs og støv, der let kan klistre sig fast. Displayet viser kun de nødvendigste informationer som tid og dato, klippetid osv. samt ladetilstand og fejlkoder, men robotten leveres med et færdigt fabriksprogram, så den kan tages i brug med det samme.

Mere udførlig programmering sker i øvrigt ganske nemt, og mulighederne er omfattende.

Robomow MC400 Klingerne er trekantede, og Robomow kan endda klippe plænens kanter.

Kantkablet er kraftigt

Kantkablet er solidt isoleret kobbertråd (modsat testens to andre, der bruger tynd ringeledning), og forbindelse til stikkontakten sker gennem et dejlig langt kabel via en såkaldt strømboks, der med grønne symboler angiver, om maskinen lader, kører, har problemer med kanttråden mv. Du kan også afbryde og genoptage programklipninger fra strømboksen. Før første ibrugtagning kan du også oplade maskinen direkte via strømboksen, ligesom du har mulighed for nem vinteropladning, så batteriet holdes frisk. Maskinen er ret lydløs.

MC400 klipper med en roterende trekantet klinge og er tes-tens eneste, der også kan klippe kanterne. Det sker i den særlige kantklipperstilling, der får robotten til at køre med klingen helt ud over kantkablet og snuppe alt det, den ellers ikke tager under normal kørsel. MC400 klarer uden vanskelighed små tuer, dale og skråninger på op til 36 procent.

Du kan opleve, at den bliver fanget af et eller andet, og hjulene kører lidt rundt på stedet, men den er ligesom ”klar over” situationen og finder til sidst en udvej. Vi oplevede faktisk kun én gang, at den gik i stå under testen. Regn og vådt græs generer den heller ikke, men den har naturligvis regnsensor, som sender den hjem i uvejr.

Desuden findes en særlig TurboMow-funktion, der træder til ved særligt højt græs og kobler fra, når den ønskede græshøjde er nået.

MC400 kan styres med en fjernbetjening, ligesom du kan få en særlig Robomow-app til din mobiltelefon.

 

Robomow MC400 Med den klare røde farve er det nemt at få øje på denne maskine uanset, hvor den befinder sig.