Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Massive hørebøffer

Hovedtelefonerne Blue Lola lokker med metal og læder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det vrimler frem med nye hovedtelefoner, så det er med at skille sig ud, hvis man vil gøre sig bemærket. Og det må man da sige, at Blue gør med de nye Lola-hørebøffer.

Designet er mildt sagt anderledes, med sin kringlede retro-futuriske kontruktion af metal og læder. Kraftige metalarme bukkes og bøjes for at holde headsettet fast på hovedet. Selvom man næppe kan tro det, inden man tager det på, sidder det faktisk overraskende behageligt – og enormt solidt på hovedet. Man undgår ikke en smule irritation i ørerne efter længere tids brug, men sådan er det med langt de fleste headsets.

Eneste store ulempe ved konstruktionen er, at Lola ikke er særligt nemme at tage med sig, og de ikke kan tages ned om nakken, når du vil tage en pause fra musikken. Det føles som at sætte halsen i en skruetvinge. Det er producentens første hovedtelefon, men Blue er langt fra noget nyt mærke. Den amerikanske producent har lavet mikrofoner i mere end 20 år. Det betyder ikke nødvendigvis, at man så også kan lave gode hovedtelefoner, men det lykkes faktisk for Blue. Der er anvendt kraftfulde 50 mm drivere, og det giver seriøs punch i lyden.

Bassen er stor og fyldig, men samtidig stram og artikuleret, så der også er god plads til de øvrige detaljer. Lyden er en lille smule til den mørke side, men godt balanceret, også i stereobilledet, der har en god vidde. Der følger to ledninger af forskellig længde med – den ene med kontrolknapper til mobilen. '

Der er ikke Bluetooth, men det er helt fint, da dette ikke er en type hørebøffer, du vil tage med på farten. Det er et headset, du bruger derhjemme foran det store stereoanlæg, i musikstudiet eller foran computeren. Takket være den solide konstruktion og den store, detaljerige lyd, gør de sig rigtigt glimrende her. Pris: 2049 kroner.