Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Sennheiser PXC 550: Lyd og komfort i særklasse

For den kompromisløse leverer denne hovedtelefon meget høj kvalitet, men prisen er også derefter.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke nogen billig hovedtelefon, men den leverer også varen lydmæssigt. Første indtryk er ellers ikke imponerende, da det nærmest minimalistiske design slet ikke giver en fornemmelse af en hovedtelefon i 3000 kroners-klassen. Men straks du får sættet i hænderne, fornemmer du den lækre materialekvalitet og ikke mindst den lave vægt på 227 gram. Det er testens absolut letteste deltager, og den er bygget af komposit-materialer og har bløde og lækre hovedpuder samt god polstring på hovebøjlen.

Behagelige hovedtelefoner 

På hovedet opleves Sennheiser-sættet da også som let og meget behageligt. Du fornemmer næsten ikke, du har det på. Ørekopperne er helt uden knapper, men de har en berøringsflade, der betyder, at du kan styre musik og opkald ved at trykke og swipe hen over dem. Lækkert!
Det kræver lige lidt tilvænning at ramme rigtigt hver gang, men så fungerer det faktisk fint.

PXC 550 har en såkaldt adaptiv støjreduktion, hvilket reelt blot betyder, at den indstiller sin støjdæmpning efter omgivelserne. Og den er god til at finde ud af, hvor meget der skal dæmpes, og især i et kontormiljø oplever vi PXC 550 som velfungerende. Du kan høre omgivelserne, men den værste støj i baggrunden er filtreret væk. I mere støjfulde omgivelser som i et fly, oplever vi ikke sættet som meget effektivt, men det fjerner den værste larm.

Lydbilledet er neutralt og rart, hvor især den vigtige mellemtone står fremme og meget delikat. Bassen mangler lidt definition, mens diskanten er detaljeret og flot.

Sennheiser PXC 550 er et eksklusivt headset til den person, som arbejder på kontor og vil have god lyd, lav støj og mulighed for at kunne tale trådløst i telefon. Du kan få bedre produkter til ren støjundertrykkelse. Men PXC 550 er en hovedtelefon til et lydkræsent publikum.

Ørekopperne er helt fri for knapper, men de er trykfølsomme, og du kan herfra styre både musik og tale. Ørekopperne er helt fri for knapper, men de er trykfølsomme, og du kan herfra styre både musik og tale.