Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Asus ZenBook 3 UX390UA: Gylden letvægter

Kæk udstråling fra denne lille sag af en bærbar. Gyldent Asus-logo og bogstaver med gyldent skær, når baggrundbelysningen er tændt. Måske ikke for alle, men dejlig forfriskende originalitet.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Testens mindste deltager fører sig frem i selvsikker stil med kongeblå aluminiumskabinet og guldfarvet belægning på skærmrammens kanter. Den 12,5" store bærbare holder sig til traditionelle værdier i den forstand, at man ikke kan flippe skærmen over og benytte den som tablet.

Touch er heller ikke en del af pakken, hvilket sikkert vil afskække nogle. Men ser man bort fra det, er den testede model overraskende potent for en bærbar med en kampvægt på meget beskedne 910 gram.

Anodiseret gylden kant og et slankt kabinet i konge-blå med flere gyldne islæt. Asus gør alt andet end at prøve at falde i med tapetet. Anodiseret gylden kant og et slankt kabinet i konge-blå med flere gyldne islæt. Asus gør alt andet end at prøve at falde i med tapetet.

Den er udstyret med samme Intel Core i7-processor som sidder i Spectre x360, det er den eneste bærbare her i testen med 16 GB ram og specifikationsmæssigt er rammene også de hurtigste her i testen.

Det suppleres af en pci-e ssd på hele 512 GB, den er virkelig hurtig, hvilket kan ses af skemaet. Interessant nok scorer Asus ZenBook3 UX390 bedst af deltagerne i PCMark 8 storage-testen, der bygger på eksempler af daglige brugsopgaver, selv om den ikke scorer de hurtigste målinger i HD Tune Pro.

Helt normalt tastatur 

Der er altså tale om en yderst kvik bærbar, der samtidig nærmest ikke fylder noget. Det kan derfor være svært at tro, men tastaturet er altså lige så stort som på de andre deltagere, pladsen er bare udnyttet optimalt. Som 'ren' bærbar er powerknappen placeret sammen med tastaturet, det er måske en lille ting, men det er bekvemt.

Den 12,5" skærm er dækket med Gorilla glas 4, den er derfor ikke immun overfor lysindfald. Til gengæld har den et meget klart og lysstærkt billede med virkelig fin farvegengivelse og en pixel-tæthed på 176,2 ppi.
ZenBook 3 fungerer virkeligt godt som rejseledsager, netop grundet den beskedne størrelse. Det inkluderer et ganske godt tastatur, der har tilpas med vandring. Samtidig føles tasterne tilpas kontrolleret.

Når blæseren går i gang, nær-mer den sig dog HP's model, hvad blæserstøj angår. Den kan også blive lidt varm underneden bagtil.
Batterilevetiden er god ved let brug, når der knokles dykker batterilevetiden dog betragteligt.

Ikke i en kølig skandinavisk stil, men med en stærk udstråling.

Nøgletal

Skærmstørrelse: 12,5”
Skærmopløsning: 1920 x 1080 pixel
Grafikkort: Intel HD Graphics 620
Processor: Intel Core i7-7500U
Ram: 16 GB ddr3 2133 MHz
Drev: 512 GB ssd pci-e 3.0
Tilslutninger: 1x USB Type C (USB 3.1/DispayPort), kombi audio mini-jackstik.