Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Styr persiennen med din smartphone

Det danske designfirma Art Andersen CPH er klar med en ny smart persienne, der kan styres med smartphone eller tablet både hjemme og ude.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Flere og flere funktioner i hjemmet skal kunne styres via smartphone eller tablet. Det gælder nu også den klassiske persienne, der ellers stort set ikke har udviklet sig i næsten 130 år.

Løsningen, som har fået navnet Copenhagen Blinds, flytter grænserne markant for, hvad man i dag forstår ved en persienne:

"Copenhagen Blinds er den topmoderne persienne, hvor teknologi og stil i høj grad er i fokus. Persiennen har et dansk, strømlinet design, som matcher de klassiske, nordiske designtraditioner til et moderne ’smart home’, som eksempelvis indeholder mærker som B&O og Stelton", forklarer business development manager hos Art Andersen CPH, Michael Buch Sandager.

Betjenes med mobilen

Persiennen betjenes trådløst via den specialudviklede Art Andersen CPH-app. Her kan man gruppere og navngive persiennerne med titler som ’’persienner i stuen’’ eller ’’køkkenpersienner’’ og således styre nogle få udvalgte. Derudover kan man hæve og sænke Copenhagen Blinds, tidsindstille efter døgnrytme eller modtage notifikationer, når de enkelte persienner skal genoplades.

Copenhagen Blinds er nemlig motordrevet og har et batteri i hver enkel persienne, der formår at hæve og sænke persiennen stort set lydløst. De skal oplades hver 6.-9. måned i 3 timer. Derudover har Copenhagen Blinds en wall controller, så det også er muligt at justere dem uden en smartphone eller tablet ved hånden.

Effektiv solafskærmning

Det er ikke kun teknologi og design, der får Copenhagen Blinds til at skille sig ud fra den almindelige persienne. Ved hjælp af en særlig konstruktion har Art Andersen CPH formået at sikre en langt mere effektiv solafskærmning:

"De fleste kender en af de klassiske ulemper ved persiennen: Lamellerne står ikke lodret, og derfor kommer der lys ind, selv når de er lukkede. Copenhagen Blinds har en patenteret optrækssnor integreret, hvilket sørger for, at rummet stort set kan mørkelægges. Samtidig betyder det, at lamellerne heller ikke har huller i midten, hvor sollys ellers kan slippe igennem", siger Michael Buch Sandager og fortsætter:

"På den måde kan man nemt undgå overophedning af boligen, da Copenhagen Blinds kan tidsindstilles, så de eksempelvis lukker hver eftermiddag, når solen står mod ruden. Det er også effektivt i forhold til at reducere risikoen for indbrud, da det udadtil syner af aktivitet i hjemmet".

Copenhagen Blinds kan indstilles med timer, favoritpositioner og individuelle, selvvalgte scenarier som eksempelvis TV-tid. Her indstiller man første gang persiennerne, så det passer med, at belysningen udefra er dæmpet, og solens stråler ikke går i TV-skærmen, så man næste søndag ved TV-tid let kan vælge det tidligere tilpasset scenarie.

Let at rengøre

Derudover skiller den nye konstruktion sig ud ved, at lamellerne kan tages ud én af gangen, skiftes og rengøres uden, at det kræver det store arbejde:

"Vi er gået efter en simpel konstruktion, der er nem at vedligeholde. Det vil sige, at man kan trække lamellerne sidelæns ud af stigbåndene enkeltvis, når man ønsker en grundig rengøring af dem, og derefter sætte dem i igen. På den måde kan én lamel også udskiftes, hvis den skulle få et knæk, og man undgår dermed at skulle købe helt nye persienner", slutter han.

Copenhagen Blinds produceres i tre farver; sort, hvid og sølv. Læs mere om Copenhagen Blinds her: www.copenhagenblinds.com
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Rollout Consultant

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Techno Functional SME

Formpipe Software A/S

Salesmanager til det svenske marked
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere