Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Steelseries Apex M400: Robust gaming-tastatur

No nonse gamingtastatur til de hurtige reaktionstider.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis du synes, at tastaturet virker bekendt, er det ikke så underligt, for der er praktisk taget tale om et Apex M500-tastatur, der er blevet udstyret med nye switches. Det er nu heller ikke noget dårligt udgangspunkt, for tastaturet er om noget robustheden selv.

Trods at der er tale om et slimline gamingtastatur, hvor kun de mest nødvendige taster er at finde, og der ikke er nogen håndledsstøtte, så vejer det rigtigt godt til. Tastaturet, der ikke er lavprofils, står også klippefast på bordet takket være dens gummifødder, uanset om man slår de bagerste fødder op eller ej for mere hældning.

Der er ingen macro-taster overhovedet, men det vil ikke sige, at man ikke har mulighed for at konfigurere tastaturet efter egne ønsker. Via Steelseries Engine 3 er det muligt at programmere samtlige 104 tasters funktion. Der er også anti-ghosting på alle taster.

I forhold til så mange gamingtastaturer er der ikke fokuseret så meget på bagbelysningen, der er faktisk kun blå at vælge imellem, det er dog muligt at fastsætte forskellige åndbare indstillinger og lysstyrker.

Steelseries egne QX1-switches

Der er tale om lineære switches, der er egnet til meget hurtig aktion. Tasterne kræver blot en aktiveringsstyrke på 45 gram, tasten aktiveres ved 1,5 mm og har kun en samlet vandring på 3 mm. Levetiden for tasterne er sat til at være 60 millioner klik.

Tasterne er også angivet til at holde samme modstand gennem hele deres levetid, således at man som gamer er sikker på, at det samme sker hver gang, man bruger samme mængde kraft. Manglen på feedback kan dog gøre det lidt mere vanskeligt.

Meget lig Romer G-tasterne får man en meget klar og ensartet bagbelysning takket være de benyttede switches. Tastaturet hører til blandt de mere stille, omend der altid vil være mekanisk støj.

Indbygget ledningsadministration på undersiden,å man kan vælge at have ledningen gående ud fra højre eller venstre side.

I forhold til Apex M500 er den eneste pris, vi har kunne finde på tastaturet sat 400 kroner ned i forhold til denne. Det gør Apex M400 til et virkeligt godt bud på et gamingtastatur, hvor man får virkeligt meget for pengene.

Nøglertal

Pris: 499 kr. 
Type:
Kablet
Taster: Stelseries QX1
Tastaturbelysning: Blå
Anti-ghosting: Samtlige
Tilslutninger: Ingen
Vægt: 1542 gram