Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Asus ZenPad 3S 10 Z500KL: Rigtig meget tablet for pengene

Man får noget for pengene, hvis man vælger Asus ZenPad 3S 10. Den testede udgave er med 4G-modem, skærmopløsningen er den samme som hos konkurrenterne, og alligevel er den billigst.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er der en række årsager til, som ikke nødvendigvis behøver at betyde, at brugeroplevelsen vil opleves til at være dårligere end hos de to konkurrenter her i testen. Eksempelvis er tabletten født med Android 6.0 og ikke Android 7.0.

Den sekskernede processor er sammensat af to forskellige ARM-processortyper, hvor hastigheden går op til 1,8 GHz.

Det er en ganske glimrende processor, men snakker vi rå ydelse, kan den ikke følge med de to tablets fra Samsung og Apple. Slet ikke når det kommer til den grafiske ydelse, hvor Adreno 510 sakker lidt bagud. Det er også den eneste processor, der arbejder samme med lpddr3-ram.

Til hverdagsopgaver, og i de fleste apps, vil man sikkert kun mærke lidt eller ingenting til, at ZenPad S3 10 er lidt langsommere end de to andre tablets. Men der kan være krævende apps eller spil, hvor det slår igennem.

Et andet sted, hvor der ikke er sat helt så mange sejl til, er på kamerafronten, hvor hovedkameraet kun er på 8 megapixel. Kvaliteten her er nu ganske glimrende, selv om det ikke er tablettens højdepunkt.

Skærmen har samme høje detaljeringsgrad, som de andre to deltagere har. Det er samtidig en skærm, der er lysstærk og som er i stand til at vise farver ganske overbevisende.

VisualMaster-teknologien ser ganske som lovet ud til at gøre levende indhold vedkommende. Skærmen har endnu et særkende, den har testens tyndeste skærmramme med 5,32 mm, hvilket er med til at gøre tabletten lidt slankere om livet end de andre to.

Som en feature er det muligt at pille ved farvetemperatur og farvemætning samt tilsætte blue light-filter, der dog ikke virker nær så effektiv som hos Samsung.

ZenPad S3 10 er udført i en aluminiumslegering, der får tabletten til at virke meget gedigen og veludført. Selv om den er flot, er den er ikke helt oppe i samme klasse som de andre to her, men prisen er jo også en anden.

De to kameraer gør deres job, der er ikke så meget at komme efter. Det er god kvalitet uden at være et fokuspunkt.

ZenPad S3 10 har kun to højttalere, den lyder dog stadig ganske habil. Batterilevetiden nåede 9 timer 47 minutter ved videofremvisning, igen ok.