Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nissan klar med ny topavanceret elbil

Den nye Nissan LEAF er den mest avancerede masseproducerede elbil. Den kombinerer nye intelligente teknologier med avanceret strømstyring og en forlænget rækkevidde .

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Komplet eldrevet og spækket med intelligent teknologi. Den nye Nissan LEAF er firmaets første bil i Europa med teknologier til udvidet førerasisstent, og den er udstyret med innovationer som eksempelvis e-Pedal, så du kan køre og bremse på en helt ny og nem måde.

Den har også fået en endnu længere rækkevidde med 378 km på en enkelt opladning. Og til dem, der gerne vil køre endnu længere i deres LEAF, introducerer Nissan en version med større batteri, højere ydelse og højere pris i løbet af det næste år.

Intelligent kørsel

Den nye Nissan LEAF er tilgængelig med tre nye intelligent Driving-teknologier.

Den første er ProPILOT-teknologien til øget førerassistance. Den teknologi kan anvendes til kørsel i en enkelt vognbane på motorvej, og den gør kørslen nemmere, mindre stressende og mere afslappet.

Den anden teknologi er ProPILOT Park. Når systemet aktiveres, overtager denne teknologi styring, acceleration, opbremsning og gearskift og parkerer helt automatisk bilen i en parkeringsbås.

Den tredje teknologi er e-Pedal. Den giver førerne mulighed for at starte, accelerere, decelerere og standse helt blot ved at justere trådet på speederen. Når foden er fjernet helt fra speederen, aktiveres regenerations- og friktionsbremserne automatisk, så bilen gradvist stopper helt. Bilen bliver holdende selv på bakker, indtil speederen trædes ned igen. Den konventionelle bremsepedal skal stadig bruges til hårde opbremsninger.

Udnyt energien optimalt

Bilens batterier kan også anvendes som transportable energikilder. Vehicle-to-Grid-teknologien (V2G) kombinerer tovejsopladning, som gør det muligt fuldt ud at integrere elbiler i elnettet.

Systemet fungerer ved, at ejerne af Nissan elbiler kan tilslutte bilen til elnettet og spille en aktiv rolle i elforsyningen og samtidig skabe sig en alternativ indkomstkilde. Når den kommer op i større målestok, vil V2G-teknologien blive en game-changer for ejerne af Nissans elbiler, fordi de kommer til at spille en aktiv rolle i elforsyningen.

Energilagringssystemet xStorage gøre energiforbruget i private hjem mere effektivt og mere bæredygtigt. xStorage Home lagrer energi på de tidspunkter, hvor den er billigst, og kontrollerer, hvordan og hvornår energien anvendes, så kunderne sparer penge, og hele energisystemet forbedres. Systemet integrerer diskret al den hardware og software, der er nødvendig for at styre og lagre al energistrømmen i hjemmet, i en enkelt enhed.

xStorage Home kan hente strøm fra elnettet eller levere strøm til elnettet og dermed skabe den fleksibilitet, der er nødvendig for at øge anvendelsen af bæredygtig energi.

Nyt design over hele linjen

Kunderne vil også nyde godt af et nydesignet interface i smartphone-appen til den nye Nissan LEAF, hvorfra de kan overvåge ladetilstanden i deres bil, finde den nærmeste ladestation og forvarme eller afkøle bilen til den ideelle temperatur før afgang.

Udvendigt har bilen en slank silhuet med en cool ”tech”-attitude. På fronten mødes man af Nissans V-motion-kølergrill, som afspejler den DNA, som bilen deler med eksempelvis Nissan X-Trail og europæernes favorit Nissan Qashqai. Men den adskiller sig ved kølergrillens blå farve, som er den nye signatur for Nissans elbiler. Den flydende tagkonstruktion giver bilen ekstra stil og udstråler bevægelse. De elegante LED-forlygter har Nissans karakteristiske boomerangform.

Det nydesignede interiør er skabt af materialer i høj kvalitet med sprælske blå signatursyninger på sæder, instrumentpanel og rat samt det nydesignede 7” TFT-farvedisplay.

Displayets nye design gør det nemmere at benytte vigtige funktioner som eksempelvis Safety Shield-teknologien, ladetilstanden, strømmåleren og informationerne i audio- og navigationssystemet. I nogle lande omfatter infotainmentsystemet også Apple CarPlay, hvis bilen er udstyret med navigationssystem. Den nye Nissan LEAF erstatter første generation af modellen, som er blevet verdens mest solgte elbil. Over 283.000 kunder har valgt en LEAF, siden modellen kom på markedet i 2010.

Den nye Nissan LEAF kommer til salg i Europa fra januar 2018. Hvad bilen kommer til at koste er endnu uvist.

Den nye Nissan Leaf kommer i 2018. Den nye Nissan Leaf kommer i 2018.IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Enterprise Architect

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Automation Lead

Capgemini Danmark A/S

Azure Architect & Azure Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere