Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ny vinduespudser-robot helt uden ledning

Winbot X er trådløs og batteridrevet og pudser selv store vinduespartier uden at efterlade striber.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Rengøringsrobotter ligger lidt i periferien af, hvad vi almindeligvis beskæftiger os med her hos Alt om DATA. Ikke desto mindre har vi sjældent oplevet interesse for en artikel i samme omfang som testen af vinduespudser-robotten, Winbot. Læs testen af Winbot 950 her.

Vi føler derfor en forpligtelse til at videreformidle, at der er nu er kommet en ny robot i serien. Den største forskel mellem Winbot 950 og den nye Winbot X er umiddelbart, at den nye model kan køre helt uden ledning. Og det er ikke nogen ubetydelig forbedring. At man skal finde en stikkontakt og plugge robotten i, hver gang man skifter til et nyt vindue, er ikke ligefrem noget, der gør brugen af robotten lettere, men det slipper man for med den nye Winbot X. 

Intelligent teknologi

Ligesom sin forgænger er Winbot X sikret ved hjælp af en fleksibel sikkerhedsline, som fæstnes til glasset med sugekop. Som noget nyt kommunikerer den med Winbot via Bluetooth, så systemet er i stand til med det samme at reagere og forebygge, at robotten falder ned.

Når Winbot X starter, vil den først måle overfladen, der skal rengøres, og dernæst vælge den passende rengøringsrute. Robotten efterlader vinduespartier på op til fire gange fire meter uden striber.

”Winbot X repræsenterer næste niveau af teknologi indenfor vinduespolering. Robotten kan bevæge sig frit på den overflade, den skal rengøre, selv på en glasflade uden ramme”, siger David Qian, President of the International Business Unit at Ecovacs Robotics,  som står bag robotten.

På markedet til sommer

Ecovacs modtog CES Innovation Award 2018 i kategorien Home Appliances for Winbot Xs teknologi. Prisen uddeles til produkter, der udelukkende anvendes i husholdningen og som samtidig har en afgørende elektronisk funktion. 

Winbot X forventes tilgængelig på det danske marked i juni 2018. Indtil da kan man fortsat købe Winbot 950, der har en vejledende pris på 3.099 kroner. Lige nu er den dog til at finde væsentligt billigere. Læs mere her: Spar masser af penge: Her er ugens bedste køb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere