Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Samsung satser alt på kameraet i ny topmobil

Samsung Galaxy S9 ligner sin forgænger, men der er sket opdateringer i det indre. Især kameraet har fået en ordentlig overhaling med blandt andet dobbelt blænde og 960fps slow motion.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I aftes præsenterede Samsung de nye flagskibstelefoner, Samsung Galaxy S9 og S9+.

Designet er i det store hele lig med Galaxy S8 og S8+, der kom på markedet sidste år. Detaljer som placeringen af fingeraftrykslæseren er heldigvis justeret, så den nu sidder i sikker afstand fra kameraet, og desuden er der kommet Dolby Atmos i de indbyggede stereohøjtalere.

Infinity-displayet er som på forgængerne - 5,8" og 6,2" for henholdsvis Galaxy S8 og Galaxy S8+. Begge mobiler er udstyret med octa-core-processor (2,7 GHz Quad + 1,7 GHz Quad) og 64 GB lagerplads, som man udvides med microSD. Galaxy S9 byder på 4 GB ram og  3.000 mAh batteri mens Galaxy S9+ har 6 GB ram og 3.500 mAh batteri.

Dobbelt blænde

Det er ubetinget på kamerafronten, der er sket mest. Mobilerne er de første, der har dobbelt blænde. Det betyder, at de kan justere lysindtaget, ligesom på et "rigtig" kamera. Blændeværdien spænder fra F1.5 - F2.4, hvilket bør betyde, at mobilerne er i stand til at håndtere lysforhold fra blændende dagslys helt ned til den mørkeste indendørsbelysning.    

Dertil kommer en ny Super Slow-mo funktion, som minder en del om den vi allerede kender fra Sonys Xperia-mobiler. Med hastighed på 960 billeder i sekundet, er det muligt at få ultralangsomme videoer i flydende kvalitet.

Galaxy S9 og S9+ har desuden automatisk Motion Detection, som automatisk begynder at optage, når der registreres bevægelse i billedet (igen en feature Sony introducerede for et par generationer siden).

Bagkameraet har opløsning på 12 MP, mens frontkameraet har 8 MP.

Skab dine egne emojis

Af andre nyheder i mobilerne kan nævnes AR Emoji, som gør det muligt for brugerne at skabe personlige emojis. AR Emoji analyserer 2D-billeder af brugeren og registrerer mere end 100 ansigtsegenskaber for at generere en kopi i 3D, der imiterer ansigtsudtryk som blink og nik med hovedet. Med AR Emoji kan man - udover at dele sine følelser i en video - også skabe en række personlige emojis i standard GIF-format og dele dem via de fleste beskedtjenester.

Mobilerne er desuden de første med appen SmartThings forudinstalleret. Således fungerer Galaxy S9 og S9+ som styreenhed for det smarte hjem.

Gør mobilen til en arbejdsstation

Som tilbehør kan man nu få dockingsystemet DeX Pad, som gør det muligt at forvandle Galaxy S9 og S9+ til en arbejdsstation, der kan styres med en mus - eksempelvis til redigering af dokumenter eller til at spille spil i fuldskærmstilstand på en større skærm.

Brugeren kan også konvertere mobilen til et tastatur eller en TouchPad ved hjælp af DeX Pad.

Telefonerne er beskyttet af Knox 3.1, som er Samsungs nyeste sikkerhedsplatform. De er også støv- og vandtætte og IP68-klassificeret (kan klare vanddybder på op til 1,5 meter i 30 minutter). Telefonerne understøtter tre forskellige biometriske autentificeringsmuligheder – iris, fingeraftryk og ansigtsgenkendelse. En nyhed er Intelligent Scan, en verificering som kombinerer iris-scanning og ansigtsgenkendelse, så du hurtigt og nemt kan låse telefonen op.

Galaxy S9 og S9+ er tilgængelige i Danmark fra og med den 16. marts 2018 i farverne Midnight Black, Titanium Gray, Coral Blue og den helt nye farve Lilac Purple. De vejledende priser er 6.699 kroner for Galaxy S9 og 7.499 kroner for Galaxy S9+.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere