Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: ASUS Zenbook Flip S: Ultralet – men med høj ydelse

Lad dig ikke snyde af vægten på 1,1 kilo – Asus leverer varen trods det yderst minimalistiske design.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Den blålige metaloverlade flankeret af en tynd ring i guldfarve får denne Asus til at se knaldgodt ud. Den har ikke helt samme lækre overflade som Lenovo og Dell, men den er til gengæld helt sin egen med det flotte og lidt særprægede design.

Den samme blå tone går igen, når du lukker skærmen op, og et fuldt tastatur kommer til syne. Der er lys under knapperne, så det er nemt nok at se, hvad man rammer. Men tasterne sidder desværre lidt tæt, og vi oplever, at det er lidt svært – i hvert fald kræver det lidt tilvænning – at skrive ordentligt og hurtigt på det. Her er plads til forbedring.

Til gengæld glædes vi over skærmen, som står meget klart og lækkert. Læg dertil 16 GB hukommelse og 512 GB ssd-disk samt en god Intel Core i7-processor. Den gode bestykning dokumenteres af vores kontrolmålinger, hvor kun testvinderen fra Lenovo klarer sig bedre. Ganske imponerende af en maskine, der blot vejer 1,1 kilo og samtidig er så tynd, at man næsten kan skære sig på den.

Designet er afdæmpet, og skærmen er nærmest perfekt, når der skal nappes film, men også når du arbejder. Det er let at flytte vinduer med en finger på den trykfølsomme skærm. Der er en let forsinkelse, men det betyder ikke noget i praksis. Du er aldrig i tvivl om, hvor du har det vindue, som du flytter rundt på.

Flip 5 har en såkaldt Quiet Fan-funktion, hvor blæseren holdes næsten helt tavs. Det er en funktion, du faktisk kan bruge ved de fleste opgaver, hvor der ikke kræves megen processorkraft – dvs. langt de fleste almindelige arbejdsopgaver. Funktionen kan slås automatisk til, så du behøver ikke bruge så meget energi på den – blot nyde stilheden!

Samlet set leverer Asus Flip 5 mange gode løsninger og har ret høj ydelse. Prisen er dog i den lidt høje ende og faktisk hele 1500 kroner højere end for den fremragende testvinder. Alligevel får maskinen en anbefaling herfra.