Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Samsung Galaxy S9+: Det bedste smartphone-kamera nogensinde

Det er især kameraet, der har fået en overhaling i Samsungs nye topmobil. Bag det velkendte ydre gemmer sig imidlertid også flere interessante opgraderinger.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er normalt kun Apple, der tillader sig at bruge samme design flere gene-rationer i træk. Med de nye S9-mobiler viser Samsung dog, at de også stoler så meget på deres design, at de tør køre en omgang mere i samme rille som sidste år.

Det er da også svært at fortænke dem i, for det lækre afrundede design med det lange, letbuede display er stadig et skridt foran de fleste konkurrenter.

[irp posts="3095204"]

Helt uændret er designet dog ikke. Vender man mobilen, vil man lægge mærke til, at fingeraftrykslæseren er rykket ned under kameraet, så den er nemmere at ramme. Desuden er der kommet en ekstra kameralinse.

Topavanceret kamera

Det er da netop også på kamera-fronten, der er sket de absolut mest interessante fornyelser i Galaxy S9+.

Dual-kameraet kender vi alle-rede fra Note8, men i den nye mobil har Samsung taget skridtet videre. Udover muligheden for at skifte objektiv for at foretage optisk zoom, er der nu også mulighed for at skifte blændestørrelse.

En feature der hidtil har været forbeholdt ”rigtige” kameraer. Samsung har dog som den første producent formået at klemme den ind i et lille mobilkamera.

Jo større blænde, jo mere lys lukkes ind. Ved svage lysforhold kan S9+ derfor bruge den store F1.5 blænde til at skyde skarpe og detaljerede billede uden behov for lang lukketid. Er der tale om udendørs skud ved dagslys, kan den mindre F2.4 blænde give klare billeder med stor dybdeskarphed.

Mobilen skifter automatisk blænde, hvis du er i ”Auto”-tilstand. Du kan også selv vælge at gøre det i ”Pro”-tilstand, der byder på flere andre klassiske kameraindstillinger. Når du dertil lægger mulighederne for at justere baggrundssløring i billedet, levner det ikke meget tilbage at ønske i forhold til et ”rigtigt” kamera.

[irp posts="3094698"]

Resultaterne er imponerende. Lys, farver og kontrast er forrygende. Vi har ikke før oplevet en smartphone, der skyder så skarpe og detaljerede billeder, hvad enten det er i høj solskin eller stort set komplet mørke.

Gør dig selv til en emoji

Der gemmer sig flere fornyelser i kameraet. En ny Super Slow-mo-funktion gør det muligt at skyde videoer ved 960 fps, som omsættes til ultralangsomme videoer. En fed funktion, når du vil forevige hurtige og actionfyldte begivenheder. Kameraet kan selv aktivere funktionen, når der registreres bevægelse, så du er sikker på at fange de flygtige øjeblikke.

Se et eksempel på en Super Slow-mo video her:

[su_youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=G2OlDL2SdQ0&feature=youtu.be"]

Med AR Emoji er det desuden muligt at skabe animerede emojis baseret på dit eget ansigt. Tag en selfie, så omsætter mobilen den til en slags tegneserie-figur, der kan tilpasses med hår, tøj, briller m.m. og anvendes som en personlig emoji, der udtrykker din sindstilstand i små animationer. AR Emojis bliver en del af dit tastatur og kan bruges i beskeder, chat, mails m.m.

Vi lavede os selv til en AR Emoji i videoen herunder:

[su_youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=8hv4OyFBCSk&feature=youtu.be"]

Det bedste af det bedste

Skærmen står utrolig flot med stærke farver og fremragende kontrast. Mobilen er en fryd at se film på, ikke mindst fordi en ny Dolby Atmos-feature samtidig gør, at du får en surround-agtig lyd fra mobilen. Det er selvfølgelig ikke som at sidde i biografen, men effekten er ikke desto mindre overbevisende taget i betragtning af, at det er en telefon, vi har med at gøre.

Stereohøjttalerne og hovedtelefoner er fintunet i samarbejde med AKG og leverer høj kvalitet samt fine indstillingsmuligheder.

Der er kræfter i mobilen til selv de mest krævende spil og medie-opgaver. Det er den stærkeste Android, vi har testet. Batterilevetiden er også glimrende, og der er både fast charge og trådløs opladning. 64 GB-lager er dog lidt skrabet i en topmobil, især når prisen er så høj som her.

Det er voldsomt mange penge for en smartphone, men du får til gengæld det bedste af det bedste. Der er ingen Android-mobiler derude lige nu, som kan hamle op med Galaxy S9+.

[irp posts="3092315"]

[irp posts="3089129"]