Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Netto sætter 12.000 tons madvarer billigt til salg på ny app

En ny app guider til nedsatte madvarer, der nærmer sig sidste salgsdato i Nettos mere end 500 butikker. Netto vil hver dag sætte mere end 250.000 varer til salg og åbner samtidig platformen, så andre butikker kan være med.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Forbrugere kan bekæmpe madspild med ny app, der guider til nedsatte madvarer, som nærmer sig sidste salgsdato, i Nettos mere end 500 butikker.

App´en Mad Skal Spises, som bliver lanceret i samarbejde med FødevareBanken, er et nyt våben i Nettos ambition om at bekæmpe madspild i butikkerne. Når man downloader appen, kan man let og hurtigt få overblik over, hvilke Nettobutikker der ligger inde med gode og brugbare madvarer, som nærmer sig sidste salgsdato, og som derfor risikerer at ende som madspild. Varerne bliver i god tid sorteret, sat ned i pris og vist på app´en, så kunderne både kan få et godt tilbud og være med til at løse den store madspilds-udfordring.

En kvart million nedsatte varer 

Netto regner med, at der løbende vil være mere end 250.000 nedsatte varer til rådighed landet over afhængig af dag og tid. Årligt vil det svare til mere end 12.000 ton madvarer, som potentielt kan reddes fra skraldespanden. Via sine interne systemer kan Netto hele tiden opdatere oversigten over hvilke varer, der sættes på tilbud, hvor mange der er, og i hvilke butikker de findes. Det åbner helt nye muligheder for kunderne, forklarer landedirektør i Netto, Brian Seemann Broe.

”Det er unikt, at man nu kan tjekke præcis hvor og hvornår, der er nedsatte madvarer til salg. Før har det været lidt mere tilfældigt, om man lige kunne finde en nedsat vare, der passede ind i dagens indkøb. Men med vores nye løsning kan man faktisk planlægge sine indkøb og vælge de nedsatte datovarer, man har brug for i de butikker, der er lige i nærheden.” siger Brian Seemann Broe.

”App’ en er et godt redskab til at undgå madspild i allersidste led - nemlig i butikkerne. I FødevareBanken er vi glade for samarbejdet med Netto, der kan løfte en så stor opgave som udviklingen af en sådan app,” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.

Vil halvere spildet

Madspild er en af detailhandlens helt store udfordringer. Hver dag ryger der tonsvis af god, spiselig mad i skraldespanden fra danske husholdninger, restauranter og dagligvarebutikker. Netto har som landets største dagligvarekæde igangsat sin egen ambitiøse plan om at halvere af den mængde mad, der smides ud i butikkerne, inden 2030. Og her er app´en seneste tiltag, som skal reducere madspildet også uden for butikkerne.

Det er nemlig ikke kun kunderne, der kan bruge app´en til at bekæmpe madspild. Netto og FødevareBanken lukker op for, at andre i detailhandlen også kan gøre sine varer tilgængelige på app´en.

” En ting er, at vi i Netto har været helt åbne om, hvor meget mad, der faktisk smides ud i vores butikker, og har sat et ambitiøst mål om at få det tal bragt ned. Det arbejder vi med at gøre på mange forskellige måder. Noget andet er, at vi gerne vil have andre til at være med til at løse opgaven. Vi vil virkelig gerne have sat en bremse på det store madspild, og det kan vi ikke gøre alene. Derfor inviterer vi – ud over forbrugerne - andre, relevante fødevarevirksomheder med, som også gratis kan lægge deres madvarer ud på app´en. På den måde kan vi forhåbentlig skabe både øget opmærksomhed og konkret handling, der kan forhindre det enorme ressourceforbrug. App´en vil gøre det muligt for alle at være sammen med os i kampen om få maden spist i stedet for, at den bliver kasseret,” siger Brian Seemann Broe.

Første version af Mad Skal Spises er allerede downloadet 125.000 gange. App´en fås både i en iOS og en Android version og kan downloades på www.madskalspises.dk og i Apple app store.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere