Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Google Cardboard: Tag mobilen på hovedet

VR behøver ikke at koste kassen. Faktisk kan du få VR-briller helt ned til en tier. For at udnytte Googles VR-platform, Cardboard, skal der nemlig ikke andet end et stykke pap og et par billige linser til. Det kan du selv sammensætte eller købe færdigt i eksempelvis Flying Tiger-butikkerne.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Pap-brillerne er dog ikke de mest behagelige at bære, så hvis du ønsker lidt bedre komfort, kan du vælge at betale ekstra og få briller i højere kvalitet. De fås i stort set alle prisklasser op til luksusmodeller i plastik omkring 800 kroner.

Brillerne er lavet, så du kan sætte din smartphone ind i dem. Det bliver således skærmen, der skaber det billede, du ser. Stort set alle smartphones kan bruges, inklusiv iPhones, men kvaliteten af billedet afhænger selvfølgelig meget af mobilskærmens kvalitet.

Det er også muligt at få controllere, der kan bruges med Google Cardboard, og der findes spil, hvor du til en vis grad kan bevæge dig og interagere med indholdet ved at kigge i forskellige retninger. Det meste af det indhold, der er tilgængeligt, hører dog til i kategorien af 360 graders video, hvor du er en passiv tilskuer til et billede eller en video, der omslutter dig hele vejen rundt.

Den slags kan du eksempelvis finde på YouTube, og du kan faktisk også optage det selv, enten med et dedikeret 360 graders kamera eller med din smartphone, hvis du henter appen Cardboard Camera.

Google Cardboard er selvsagt ikke den mest sofistikerede løsning, men som et slags uforpligtende indblik i en verden af ”semi-virtual reality” og 360 graders indhold fungerer den glimrende.