Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: B&W PX: Aktiv støjreduktion på første klasse

B&W vinder testen på kombination af flot lyd, aktiv støjdæmpning og trådløs overførsel.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Ønsker du absolut klasselyd med aktiv støjdæmpning er denne B&W det oplagte valg. Det britiske varemærke med stolte lydtraditioner har begået en hoved-telefon, der klarer det hele. Ganske som hos B&O stopper musikken, når du vipper hovedtelefonen let af øret, og starter igen, når du sætter den tilbage.

Musikgengivelsen er meget dynamisk og varm, hvilket især klæder rytmisk musik. Du er ikke i tvivl om, at her er tale om højeste klasse i alt fra lyd til materialekvalitet.

Støjreduktionen er også god, og her kan du også vælge at slå den fra, så du kan høre omgivelserne. Støjdæmpningen er bedre end hos B&O, men det skal retfærdigvis nævnes, at B&W-hovedtelefonen er en over-ear-model. B&O er dog bedre til at lukke lyd ind fra omgivelserne, hvis du har brug for det.

På hovedet opleves B&W PX noget tungere end de to øvrige testdeltagere, plus at den sidder mere tæt mod hovedet. Den sidder godt fast, men kan også blive lidt varm efter nogle timers brug.

God trådløs forbindelse

Den trådløse forbindelse har på intet tidspunkt givet problemer eller udfald, som vi oplever det hos B&O. Både denne hovedtelefon og B&O kan bruges med kabel, og det fungerer fint. Til gengæld er der ingen indikation af, hvilken ørekop der er højre og venstre. En irriterende fejl, som paradoksalt nok forværres af, at hovedtelefonen sidder fint på hovedet uanset, hvilken vej du vender den.

Hvis man udelukkende bedømmer på lydgengivelsen, får B&W PX tæv af testdeltageren fra Meze, der er noget mere detaljeret og raffineret i sin gengivelse. Overtoner klinger ikke ud på samme måde hos B&W, som opleves mere lukket. B&W PX er dog lydmæssigt en fremragende hovedtelefon, og så har den et par fordele i forhold til Meze: aktiv støjdæmpning og trådløs signaloverførsel. Så når vi trækker fra og lægger sammen, løber B&W PX med sejren i denne test.