Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: DaVinci Resolve: Du savner ikke noget

<a href="https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/" target="_blank" rel="noopener">https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/</a>Her får du en gratis version af en ikke helt billig videoeditorsuite. Men gratisversionen er så fyldt med funktioner, at du næppe vil savne de få værktøjer, som er skåret fra.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

DaVinci Resolve er en videoeditor med prof-klasse og en intuitiv brugerflade til farvekorrektion, lydredigering, eksport mv. Du får den sædvanlige multisporstidslinje med både video og audio – plus kontekstsensitiv klipning samt et stort udvalg af filtre og effekter.
Farvekorrektionen er en af editorens stærkeste sider, hvad enten du vil tilrette hele videoen eller blot en del af den. Der er HDR-understøttelse, og du kan arbejde med raw-filer direkte fra dit kamera.

Enkelte af filtrene kan kun tilgås i betalingsversionen, og den maksimale eksportopløsning er 3840 x 2160 pixel, men så er der heller ikke flere begrænsninger. Programmet kan for meget, hvis du blot skal finpudse en video, men til større projekter er det en fin løsning.

www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve