Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Dell Latitude 7285: Hybrid for feinschmeckere

Du oplever ikke, at dette er en tablet med tilkoblet tastatur, før du klikker skærmen af.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Latitude 7285 er i virkeligheden en tablet med tilkoblet tastatur. Men du opdager det nærmest ikke. Vip skærmen op, og du har et fremragende tastatur og en computer, der opleves ligesom en ganske almindelig Windows 10-bærbar.

Hængslet til skærmen er solidt. Klik skærmen fra tastaturet, og du har en tablet på steroider. Enheden er nemlig bestykket med en Intel Core i5-processor af den hurtigere type og i øvrigt bestykket som en god, normal bærbar.

På mange punkter minder den om testens Lenovo og Acer, men prisen er betydelig højere. Det skyldes byggekvaliteten og den generelle bestykning, men også den indbyggede skærm, der er af meget høj kvalitet. Skærmen har en forrygende høj opløsning på 2880 x 1900 pixel og er lidt af en drøm til billedbehandling.

I brug oplever vi Latitude 7285 som en kvik bærbar, og klikker du tastaturet af, kan du gå rundt med en halvtung (680 gram) tablet, der har en stor 12,3”-skærm. Det er dog et lille minus, at skærmdelen ikke har nogen støttefod som hos Acer og Lenovo, hvorfor du bliver nødt til at bruge tastaturet som støtte, hvis du vil bruge Latitude 7285 som skærm til film eller anden underholdning.

Prisen er så høj, at vi har svært ved at se pointen. For de samme penge ville vi hellere købe en ultrabærbar Windows-pc, der kan det samme, og så ville der endda være råd til at købe en god, almindelig tablet ved siden af. Så det er et produkt, der primært henvender sig til den velbeslåede, der kun ønsker det allerbedste i alle kategorier.