Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Stor opdatering til Huawei-mobiler giver markant bedre grafik

En opdatering til Huaweis smartphones forbedrer den grafiske performance med op til 60 procent og mindsker strømforbruget med op til 30 procent.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Kan teknologien bag en bils turbolader gøre grafikken bedre i din smartphone? Det mener teknologivirksomheden Huawei, der snart er klar med en opdatering til udvalgte smartphones, der gør det slut med overophedede smartphones og dårlige spiloplevelser.

Grafiktunge spil, virtual reality og kunstig intelligens. Nutidens forbruger stiller høje krav til deres smartphones og særligt deres evne til at levere en ordentlig grafik. Men det kan være en udfordring at levere god grafik, uden at telefonen bliver overophedet, eller at batteriets kapacitet ikke kan slå til.

Den udfordring har Huawei taget alvorligt, og derfor lancerer de nu en teknologi ved navn GPU Turbo, som er udviklet med inspiration fra den måde en turbolader i en bil bliver nedkølet. Turboladeren nedkøles ved, at en cylinder pumper frisk luft ind i forbrændingsenheden, som sikrer, at enheden kan fungere uden at blive overophedet. Det er den samme teknologi, der nu bliver integreret i udvalgte smartphones fra Huawei gennem en ny opdatering, der rulles ud i Q3 for P20- og Mate 10-smartphones og senere på året til andre Huawei-modeller.

Teknologien forbedrer den grafiske kvalitet og performance med op til 60 procent, samt mindsker strømforbruget med op til 30 procent.

Mange mobiler opdateres

”Det vil især kunne mærkes, når vores brugere spiller grafisk krævende spil, men det vil også forbedre telefonens brug af EMUI, der understøtter apps inden for kunstig intelligens og virtual reality. Det vil give helt nye muligheder for apps, der for eksempel tilbyder virtuelle klasseværelser, online shopping og meget mere – som ellers kan have svært ved at fungere optimalt på smartphones,” siger Marie Dam Feldborg, der er Senior Marketing Manager i Huawei Danmark.

Disse smartphones bliver opdateret i Q3 2018:
- Huawei Mate 10 og Mate 10 Pro
- Huawei Mate 10 Lite
- Huawei P20 og P20 Pro
- Huawei P20 Lite
- Huawei P Smart

Disse smartphones bliver opdateret i Q4 2018:
- Huawei Mate 9 og Mate 9 Pro
- Huawei P10 og P10 plus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere