Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nyt Philips-tv har højttalere fra Bowers & Wilkins

Med lanceringen af Philips OLED+ 903 TV præsenteres det første resultat af det nye samarbejde mellem Philips TV og det legendariske, britiske audiofirma Bowers & Wilkins.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er den første model, som drager nytte af, at de to firmaer kombinerer deres evner, viden og erfaring, og den har også for nylig vundet en EISA-pris i kategorien » Best Home Theatre TV«.

OLED+ 903 kommer på markedet til oktober i både 55” og 65”. Det nye TV udnytter den nyeste OLED-teknologi i kombination med 2. generation af billedprocessoren Philips P5 Perfect Processing Engine samt den unikke baggrundsbelysning Ambilight på tre sider.

Enestående billedkvalitet

TV’et har det nyeste OLED-panel, som øger lysudbyttet med 10 % i forhold til 2017-modellerne. Det når nu op på et peak på 1000 Nits. I kombination med OLED’s sortniveau skaber det en enestående kontrast og det er nøglen til at udnytte det fulde potentiale i HDR-indhold. TP Vision er i øvrigt den tredje producent, som er trådt ind i HDR10+ alliancen, og OLED+ 903 er ét af Philips’ første TV, som tilbyder HDR10+’s ydeevne.

Det skal dog tilføjes, at i en overskuelig fremtid vil hovedparten af dét indhold, forbrugerne ser, snarere være i SDR end HDR, og det er årsagen til Philips’ udvikling af en ny, eksklusiv teknologi: Perfect Natural Reality.

P5-chippen i 2. generation indeholder Perfect Natural Reality, som er en teknologi, der forbedrer kontrasten ved hjælp af en intelligent algoritme, som konstant beregner, hvordan indholdets kvalitet, lysstyrke, skarphed og kontrast kan løftes fra SDR til noget nær samme kvalitet som HDR-indhold. Resultatet er at de fine detaljer kommer frem og skaber et meget mere realistisk billede med større dybde.

Enestående lydkvalitet

OLED+ 903 anvender Bowers & Wilkins udviklingsekspertise og patenteret teknologi og benytter udelukkende de nye højtalere fra Bowers and Wilkins. De er monteret i større, mere stive specialkabinetter, som giver en forbedring, der gør, at lydsiden i film kommer til sin ret – samtidig med at OLED+ 903 også giver en flot musikgengivelse. Vi fik en smagsprøve på IFA-messen og lyden var ret overbevisende. Forbedringerne betyder bl.a., at forvrængning reduceres og at dialogens klarhed og det totale lydbillede forbedres.

Bower & Wilkins har også bidraget med at forbedre OLED+ 903’s DSP-funktion uden at ændre på den allerede høje effekt på 50 watt. Også bassen er markant forbedret. Resultatet er et TV, som lever op til principperne i Bowers & Wilkins »True Sound«.

Ser forrygende godt ud

OLED+ 903 har et europæisk design, og vandt prisen IF Product Design Award 2018. Det har en supertynd kant suppleret med to smalle, vandrette metalfødder. Det har et særdeles tyndt panel med en stram metalramme og en noget nær usynlig overgang til den tresidede baggrundsbelysning Ambilight.

Det grå stof på højtalerne er fra danske Kvadrat.

Stemmestyret Smart-TV 

OLED+ 903 anvender Android TV og har en hurtig quad core-processor samt 16 GB indbygget hukommelse, som kan udvides. Når der kommer en software-opgradering til Android O, aktiveres den indbyggede Google Assistant, som gør det muligt for forbrugerne at styre deres enheder i det intelligente hjem via mikrofonen på TV’ets fjernbetjening.

Software-opgraderingen vil også gøre det muligt at udnytte den nye Amazon Alexa, så Philips Android TV kan betjenes med stemmen via Alexa-enheder.

Endnu en ny model

Det nye Philips OLED 803 følger op på den succes, som forgængeren Philips 9002 OLED fik i form af 53 priser fra europæiske medier for enestående billedkvalitet.

OLED 803 giver en markant forbedring af både billed- og lydkvalitet i forhold til forgængeren – noget, som allerede ses af, at den netop har fået den prestigefyldte EISA-pris i kategorien » Best Buy OLED TV 2018-2019«.

803 har også Amazon Alexa og Google Assistant samt Perfect Natural Reality, der forbedrer kontrasten. Det kommer på markedet i nærmeste fremtid i både 55” og 65”.

Priserne OLED 903 er endnu ikke fastfast. OLED 803 er i handlen nu og sælges til cirka 12.999 kroner for 55” 22.999 kroner for 65”. 
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IT-generalister til rollen som systemejer

ALD Automotive Danmark A/S

Regional IT-administrator

Københavns Professionshøjskole

Nytænkende og agil IT-projektleder

Erhvervsakademi Aarhus

Underviser til it-teknologuddannelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere