Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Spejlløst full frame kamera fra Canon

EOS R er det første spejlløse full frame kamera fra Canon. Det har en ny innovativ RF-fatning, den hurtigste autofokus i verden og evnen til at fokusere selv i de mørkeste omgivelser.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

EOS R-systemet er bygget helt fra bunden og skal give rigere og mere detaljerede resultater med uovertrufne niveauer af skarphed og detalje.

EOS R er det første kamera, som har RF-fatning med en 12-pin forbindelse, ”flange back” distance på 20mm og en 54mm bred fatningsdiameter, som gør endnu større fleksibilitet i objektivdesignet muligt.

Gennem kombinationen af RF-objektiver med høj ydeevne, en 35mm full-frame CMOS sensor med ca. 30,3 millioner effektive pixels og den seneste DIGIC 8 image processor, skal EOS R være i stand til at levere billeder af høj kvalitet under alle forhold. Digital Lens Optimizer, der korrigerer faktorer som objektiv-afvigelser, trækker på kraften fra RF-objektiver for at sende korrektionsdata til kamerahuset, hvilket minimerer indvirkningen på den kontinuerlige skydehastighed.

Verdens hurtigste autofokus

Med verdens hurtigste autofokus – på så lidt som 0,05 sekunder – og evnen til problemfrit at fange bevægelige motiver hurtigt og præcist, med op til 8fps kontinuerlig optagelse (fixed AF) og 5fps med AF tracking, lader EOS R ikke et godt motiv gå forbi.

EOS R har Touch and Drag AF, som giver en intuitiv valgfrihed af de 5.655 valgbare AF punkter – flere end noget andet kamera i sin klasse. Som verdens første kamera, der gør low-light autofokus ned til -6 EV muligt, er EOS R optimeret til low-light optagelser takket være den avancerede Electronic Viewfinder med 3,69 millioner prikker, der giver 100 procent dækning af scenen/landskabet, hvilket gør det muligt at se motiver i præcise farver selv i helt mørke omgivelser.

EOS R gør fuldstændig lydløs optagelse muligt, for total diskretion i selv de mest intime omgivelser, hvilket gør det ideelt for fotojournalister eller bryllupsfotografer.

Skyd 4K-video

EOS R er et meget gennemført filmproduktionsværktøj, som leverer 4K-videooptagelse med full audio kontrol, en variabel vinklet skærm og manuel fokus peaking. Desuden kan EOS R give output i 10-bit over HDMI med Canon log, som giver filmskabere muligheden for at skabe video med neutral kontrast, med op til 12-stop dynamisk omfang ved ISO 400, som giver post-produktionen mulighed for at grade til præcis den farvenuance eller detaljer i skygge eller højlys, som der ønskes.

Godt greb

Næsten hver eneste knap på kameraet kan customiseres, hvilket medfører nye niveauer af personalisering og funktionalitet til EOS-brugere. Den velkendte, dog videreudviklede, EOS ergonomi og gennemprøvede håndtering – inklusiv det vejr-forseglede robuste magnesium chassis – tillader brugere at skyde i længere perioder med det komfortable greb og intuitive layout.

Som det første inden for Canons EOS kameraserie har EOS R en tilpasselig multi-funktionsbar, som kan personaliseres ved at bruge en slide eller touch motion for foretrukne indstillinger som ISO. Always-on Bluetooth, designet til dem på farten, tillader en smartphone at blive koblet sammen med EOS R og GPS-data optaget i billeder. For yderligere kreativitet, kan der skydes remote gennem Canon Camera Connect app’en.

Som en nyligt introduceret feature for alle RF-objektiver, vil alle RF-objektiver indeholde en tilpasselig Control Ring, som brugere kan bruge til at justere blænde, lukkerhastighed eller eksponeringskompensation – hvilket betyder, at der ikke er nogen grund til at kigge væk fra billedet og risikere at afbryde koncentrationen – såvel som intuitiv ergonomi for en naturlig oplevelse under optagelse.

Den vejledende pris for Canon EOS R er 19.990 kroner.

Den vejledende pris for EOS R med RF 24-105mm f/4L IS er: 27.990 kr

Sammen med kameraet kommer en række nye objektiver og forskelligt tilbehør:

EF-M 32mm f/1.4 STM er: 4.499 kr.
RF 50mm f/1.2L USM er: 19.990 kr
RF 24-105mm f/4L IS USM er: 9.490 kr
RF 28-70mm f/2L USM er: 25.990 kr
RF 35mm f/1.8 MACRO IS STM er: 4.490,00 kr
Control Ring Mount Adapter EF-EOS R er: 1.990 kr
Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R with Drop-In Variable ND Filter A er: 3.690 kr
Drop-In Filter Mount Adapter EF-EOS R with Drop-In Circular Polarizing Filter A er: 2.690 kr
Battery Grip BG-E22 er: 2.490 kr

Salgsstart for EOS R er den 9. oktober.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere