Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

8 smarte tricks når du googler

I anledning af søgemaskinens 20-års fødselsdag er her 8 eksempler på smarte funktioner og tips, som kan gøre livet endnu lettere for dig, når du googler.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Siden 1998 har Google været med til at afgøre milliarder af væddemål (det viser sig eksempelvis, at der faktisk er en smule koffein i koffeinfri kaffe), men i de seneste 20 år har Google løbende forfinet og udbygget verdens mest brugte søgemaskine med en lang række nyttige funktioner og værktøjer. Her er en lille introduktion til nogle af de nyere features ...

1. Find begivenheder i dit nærområde: Hvis du gerne vil have overblik over, hvad der sker af spændende ting i en bestemt by i den kommende tid, kan du spørge Google. Skriv eksempelvis "Arrangementer i Sønderborg" i søgefeltet og du vil se en fortegnelse over lokale koncerter, teaterforestillinger og andre arrangementer direkte på søgesiden.

2. Se sportsresultater i realtid: Google gør det nemt at holde sig opdateret på de seneste scoringer og kampresultater. Indtast navnet på dit yndlingshold eller liga fx "Manchester United" eller "Superligaen" og se stillinger, resultater og recaps fra de seneste kampe.

3. Få hjælp til valutaomregning: Hvis du shopper i udenlandske webshops eller er på vej ud i verden, er denne service brugbar: Du kan få valutaomregninger i realtid direkte på søgesiden. Søg efter en konkret valutakonvertering fx. 30 Euro i DKK og frem kommer en boks med beløbet i danske kroner baseret på den aktuelle valutakurs.

4. Bliv klogere på din mad: Du kan finde ernæringsmæssige oplysninger om de mest almindelige fødevarer uden at skulle spise dig igennem hele den store internet-buffet. For eksempel kan du spørge "hvor mange kalorier er der i skinke?" eller "hvor meget sukker er der i tomatsauce?" Så serverer Google ernæringstallene for dig.

5. Få hjælp til definitioner og synonymer: Du kan bruge Google som en ordbog og sprogligt opslagsværk. Prøv at søge på "hvad betyder anakronisme?", og få opdateret dit ordforråd på et splitsekund.

6. Søg med din stemme: Hvis du gerne vil slippe for at taste, kan du indtale dine søgninger. Det kræver bare, at du slår mikrofonen til på din smartphone, tablet eller computer.

7. Søg med et billede: I Google billedsøgning kan du trykke på kameraikonet til højre for søgefeltet og uploade et foto fra din computer, så finder Google det samme eller lignende billeder på internettet.

8. Søg i en specifik tidsperiode: Du kan indsnævre din søgning til et bestemt datointerval og kun se indhold, der er offentliggjort i den specifikke periode. Dette kan være nyttigt, hvis du eksempelvis er interesseret i, hvordan et emne eller nyhedshistorie blev dækket på et bestemt tidspunkt. Tryk på Værktøjer og vælg et bestemt tidsinterval - helt ned til den seneste time.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere