Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Asus TUF Z370-Pro Gaming: Bundkort med ekstra beskyttelse

Asus prioriterer lang levetid med sine TUF-mærkede produkter. Det betyder blandt andet, at printkortet har et beskyttende dæksel, og der er diskrete detaljer som brugen af komponenter, der har større temperaturtolerance.

Af Torben Okholm, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det får man nu ikke meget af her, bortset fra en forstærket pci-e-bøjle til grafikkortet, men man får dog opjusterede ventiler, kapacitorer og mosfet’er, der i teorien skulle gøre dette kort lidt mere stabilt og længerelevende end visse andre.

Det sorte og gule TUF-farvetema er brugt konsekvent med malede gule felter og gul belysning i selve printkortet. Dette lys skinner gennem TUF GAMING-logoet foroven til højre.

Bagtil udgør den bageste I/O en interessant blanding, idet man får otte konventionelle USB-porte (to USB 2.0, fire USB 3.0 og to USB 3.1), men her er ikke noget USB Type-C-input.

Da det er et Z370-kort, er der mulighed for overclocking, og det lykkedes os at få vores 8700K op på 4,9 GHz uden større besvær. Gevinsterne i ydelse ved gaming er ikke overvældende, men man får et pænt boost ved cpu-begrænsede opgaver.

Den højere pris på dette kort giver en smule ekstra beskyttelse, men de fleste brugere kan roligt nøjes med at købe et billigere kort.