Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Start bilen med dit fingeraftryk

Hyundai har fremvist et nyt bilsystem, der lader dig åbne og starte bilen blot med dit fingeraftryk.

Af Mette Eklund Andersen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Du kan i stigende grad bruge biometriske systemer til at åbne din smartphone og laptop, og nu lader det til, at tiden snart kommer til masseproducerede biler. Hyundai har i hvert fald afsløret deres nye 2019 Sante Fe SUV på et bilshow i Kina i sidste uge, og her fremviste de et nyt bilsystem, der lader dig både oplåse og starte bilen via førerens fingeraftryk.

Det nye bilsystem udnytter forskelligheder i de elektriske niveauer i forskellige dele af fingeren til at udelukke hacking og forfalskede fingeraftryk. Fejlraten skulle være på 1 til 50.000, som skulle være den samme fejlrate på Apples Touch ID på deres nye iPhones.

Flere fingeraftryk kan registreres

Naturligvis tillader systemet, at du kan registrere flere krypterede fingeraftryk i bilen, så alle der har adgang til den, kan starte den. Din profil kan tilmed skræddersyes, så bilen automatisk justerer sig ind alt efter, hvem der tænder bilen. Det betyder, at den automatisk kan justere f.eks. sædeposition og bagspejl. Hyundai fortæller også, at der i en kommende opdatering vil komme yderligere skræddersyede elementer, så bilen kan tilpasse f.eks. temperatur, fugtighed og styrings-indstillinger alt efter, hvem der kører bilen.

Derudover har bilen et sikkerhedssystem, der kan advare, om der sidder børn tilbage i bilen, når du går ud af den.

Endnu kun i Kina

Desværre har Hyundai kun planer om at udrulle det nye bilsystem i Kina, når det bliver lanceret i første kvartal af 2019, men siden teknologien kommer i en masseproduceret bil, er det formodentlig kun et spørgsmål om tid, før flere modeller og producenter begynder at implementere lignende funktioner.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere