Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Banker vil udvikle deres digitale forretning med humor

Vi kan forvente mere sjove banker, når bankerne skal forbedre deres image og kæmpe mod nye digitale tjenester og apps.

Af Mette Eklund, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det kommer næppe som nogen overraskelse for nogen, at mange banker ikke bare i Danmark men rundt om i hele verden over står overfor lidt af et imageproblem. Og en ny undersøgelse ved navn ”2018 Digital Trends in Financial Services” lavet af Adobe viser, hvordan bankerne har tænkt sig at adskille sig fra konkurrenterne og forbedre deres forretning.

Sjove banker

Undersøgelsen er bygget på medarbejdere fra den finansielle sektor i både Europa, USA og Asien, og bankerne der kæmper med både image-problemer og samtidig bliver presset af nye digitale tjenester, har en utraditionel vinkel til at forbedre deres forretning. Undersøgelsen viste nemlig, at 41 % af deltagerne mente, at den primære måde som deres bank kunne skille sig ud fra konkurrenterne, var ved at gøre kundeoplevelsen sjovere. Det er nok ikke lige det, man mest forventer fra sin bank.

Imran Afzal, der er marketingchef for Adobe i Norden, syne dog ikke, at tallet er overraskende og udtaler: ”De store banker er efterhånden ved at komme bedre med, når det gælder digitale tjenester, men de kæmper ikke desto mindre stadig med et imageproblem hos de yngre kunder. Derfor er vi begyndt at se en række nye tiltag fra bankerne, der blandt andet bruger humor til at rådgive og forklare om komplekse emner som kassekredit og indlånsrenter,”.

Bankerne har konkurrence af startups og apps

Udover at anvende humor til at få en bedre kontakt til kunderne, påpeger Imran Afzal dog også, at det er vigtigt at sørge for, at service og bankens produkter lever op til de moderne kunders krav.

”Nye fintech-startups og apps, der er fokuseret på den mobile oplevelse, som for eksempel britiske Revolut og de danske Lunarway og Spiir, er meget tættere på den moderne kundes behov. Det er de vilkår og de konkurrenter, som bankerne er oppe imod i dag, og det kommer til at kræve mere end bare humor, hvis de for alvor vil differentiere sig selv.”

Så glæder vi os til at se, hvordan de store banker i Danmark vil bruge humor til at forbedre deres image til næste år, og hvordan de vil tage kampen op mod nye digitale tjeneste og apps…

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere