Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Nikon D5600: Ægte spejlrefleks til entusiasten

Nikon er testens eneste ægte spejlrefleks-kamera med fordele og ulemper.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Spejlreflekskameraer er generelt større og tungere end systemkameraer. Sådan er det også med testens eneste spejlreflekskamera. På grund af spejle inden i kameraet ser du med søgeren (eller skærmen bagpå) direkte ud gennem objektivet. I søgeren er billedet analogt, og det er fantastisk rart at arbejde med, da det giver en helt eksakt gengivelse af det, du vil fotografere.

Samtidig giver Nikon mulighed for at montere alverdens objektiver – op til langt over 100.000 kroner, hvis du skulle have behov for det. Det medfølgende dækker dog godt fra svag vidvinkel til let zoom, og den 3,2” store skærm bagpå giver masser af information og er fint lysstærk. Kameraet er opbygget helt som et ægte entusiastkamera med store og let tilgængelige knapper. Bruger du søgeren, kan du samtidig få alle informationer på skærmen (for eksempel om blænde). Ønsker du at bruge skærmen som søger, kræver det blot et let tryk på en knap på toppen.

Det ret store kamera er ergonomisk udformet og ligger perfekt i hånden. Der stilles hurtigt skarpt, og det er let at justere, hvor du vil have billedet bliver skarpt, og hvor baggrunden skal være mere sløret. Det er nemt at lave meget præcise billeder. Men samtidig er Nikon det mest besværlige at have med rundt på grund af størrelsen. Det er et kamera, som er rettet mod fotoentusiasten, og på mange måder opleves det lidt gammeldags, selvom det er topmoderne.

Ønsker du at tage kreative billeder, er Nikon D5600 bestemt den model i denne test, du bør satse på – ikke mindst da billedkvaliteten ligger i toppen – og fordi dette kamera giver bedst mulighed for selv at bestemme resultatet. Der er god farvemætning, og der er virkelig saft i hver pixel.