Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Slip for at skrive mødenotater - kunstig intelligens klarer det for dig

Ved hjælp af kunstig intelligens kan Voicea leverer mødenoter i realtid, præsentere værdifulde data fra mødet, foretage stemmesøgninger og lave highlights og action points. Cisco planlægger et opkøb af AI-specialisten, for at styrke sin  samarbejdsløsning Webex.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

”Hvem tager noter til mødet?” Dét spørgsmål er der mange kontoransatte, der dagligt prøver at undgå. Men netop dette scenarie kan snart være fortid.

Cisco planlægger nemlig et opkøb af den amerikanske softwarevirksomhed Voicea, der har specialiseret sig i lyd-interaktion. Ved hjælp af kunstig intelligens kan de bl.a. levere mødenoter i realtid, præsentere værdifulde data fra mødet, foretage stemmesøgninger og lave highlights og action points.

Ved at blande kunstig intelligens og stemmegenkendelse kan Voicea styrke samarbejdet på tværs af tele- og videokonferencer og være med til at opruste Webex som virksomheders førende samarbejdsværktøj:

”Vores ambition med Voicea er at gøre Webex-møder mere effektive, idet deltagerne automatisk får værdifulde mødenoter og indsigter, så snart mødet er slut. På den måde kan de slippe for selv at tage noter og i stedet fokusere på samtalen – hvad enten det er telefonmøder eller videokonferencer,” siger Christian Raahave, Collaboration Specialist hos Cisco.

Det kognitive samarbejde

Planerne om et opkøb af Voicea understøtter Ciscos overordnede vision om det kognitive samarbejde (Cognitive Collaboration), hvor kunstig intelligens hjælper med at gøre samarbejde og interaktioner mellem mennesker mere effektive.

”Fremtidens møde er digitalt, og hos Cisco arbejder vi hele tiden på skabe den bedste brugeroplevelse for vores kunder. De nye digitale muligheder gør ikke kun møderne mere effektive, de er også en økonomisk gevinst for internationale virksomheder, der kan spare mange penge ved at afholde virtuelle møder,” fortæller Christian Raahave.

Flere end 130 millioner mennesker bruger Webex hver måned, og hvert år afholdes flere end 360 millioner WebEx-møder. Både små og store virksomheder anvender WebEx, heriblandt 95 pct. af Fortune-500-virksomheder.

Det forventes, at opkøbet gennemføres i det første kvartal af Ciscos regnskabsår i 2020.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere