Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Danskudviklet PlayStation til hunde

Den danske stifter af Go Dogo kalder selv det nye produkt en PlayStation til hunde, som stimulerer dem mentalt og motiverer med godbidder.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Manglende mental stimulering kan føre til adfærdsvanskeligheder og depressionslignende tilstande, men det kan være svært at træne og aktivere sin hund, når man er væk fra hjemmet hele dagen.

Det problem har stifteren af Go Dogo, Hanne Jarmer, sat sig for at gøre noget ved. Med Go Dogo har hun og et internationalt team af udviklere skabt, hvad der bedst kan betegnes som en spillekonsol for hunde.

Intelligent system

Hovedenheden sluttes til tv’et, mens et lille kamera placeres på en sidevæg. Lidt som vi kender det fra PlayStation Move og Nintendo Wii udsættes hunden så for udfordringer via skærmen, som den skal løse. Kameraet registrerer, om det lykkes, og når det gør, belønnes hunden med en godbid fra hovedenheden, der hænger over tv’et.

Systemet kan styres via en smartphone-app, og det er bygget op om intelligent teknologi, som registrerer, hvor godt hunden klarer prøvelserne. Når hunden bliver bedre, kan systemet opjustere sværhedsgraden, så hunden hele tiden udfordres og stimuleres mentalt. Det er netop dette, der adskiller Go Dogo fra meget andet aktiveringslegetøj til hunde.

En sund og glad hund

Denne form for træning skal, ifølge Jarmer, give en mentalt mere velfungerende hund, med mindre risiko for at udvikle psykiske problemer.

Go Dogo vil blive lanceret den 21. september som en kickstarter-kampagne, der skal trække nødvendig finansiering til projektet. Lykkes det at opnå tilstrækkelig kapital, sættes Go Dogo i produktion i 2020 til glæde for hundeejere verden over.

Se kickstarter-kampagnen her: https://www.kickstarter.com/projects/godogo/go-dogo-mental-workout-for-dogs

På videoen nedenfor kan du se mere om det hundevenlige projekt.

https://youtu.be/Z1M7t6B2qAg

 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere