Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

”Ny” Huawei-mobil har Google-apps – ude i Danmark om et par uger

Nova 5T er en prisvenlig mobil med stærkt batteri, hurtig processor og fem kameraer. Et lille krumspring gør det muligt at køre fuldt Android-system og Google-apps, trods det igangværende handelsforbud.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

”Ny” er så meget sagt, men i hvert fald ny i dansk sammenhæng. Nova 5T er præcis samme mobil, som Huawei lancerede under navnet Honor 20 i maj. Denne mobil kom imidlertid ikke på det danske marked.

Det gør den så nu, og det er der en særlig grund til. For lige netop denne smartphone er det nyeste Huawei kan levere, hvis det skal være en mobil med fuldt Android og Google-apps. Og det skal det, hvis der skal være en chance for at danskerne køber den, har Huawei vurderet (og det er næppe helt galt).

Da mobilen oprindeligt blev lanceret i maj, nåede den at komme på markedet lige inden Trumps handelsblokade satte ind, og derfor må den gerne gøre brug af Googles software, ligesom P30 Pro og alle tidligere Huawei-mobiler gør det.

Fem kameraer

Grundet dens alder, er det ikke den allernyeste teknologi du får. Men det er faktisk tæt på. Processoren er den samme som sidder i P30 Pro (Kirin 980 Octa Core), forårets topmobil, der fortsat er blandt de fineste mobiler på markedet.

Kamerakonfigurationen er dog anderledes end denne. Hvor P30-serien lagde vægt på zoom, gør Nova 5T nærmest det modsatte. I stedet for et dedikeret zoom-objektiv er her et dedikeret macro-objektiv, som gør det muligt at gå helt tæt på objekter. Det kan stille skarpt med en afstand på 4 centimeter. Opløsningen er 2 MP.

Der er fire kameraer på bagsiden af Huawei Nova 5T. Der er fire kameraer på bagsiden af Huawei Nova 5T.

Det suppleres af hovedkamera på 48 megapixels med f/1.8 blænde samt et 16 MP ultra ultra vinkel-kamera med f/2.2 blænde og en dybdesensor på 2 MP til slørede bokeh-effekter.

Stor skærm med prikhul

På fronten er 32 MP kamera med f/2.0 blænde. Kameraet sidder ikke i notch som på de fleste senere Huawei-mobiler, men som en lille prik i højre hjørne af skærmen.

Skærmen måler 6.26″ og har pæn opløsning på 1080 x 2340 pixels, men det er en LCD og ikke en OLED, som på producentens dyreste mobiler.

Batteriet har en fornuftig kapacitet på 3.750 mAh, og kan lades hurtigt med den medfølgende 22 W oplader. Der er ikke mulighed for trådløs opladning.

Overkommelig pris

Nova 5T kommer til Danmark i en version med 6 GB ram og 128GB lager. Den kører Android 9 med EMUI 9.1, og der er vil være fuld adgang til Gmail, YouTube og andre Google-apps. Inden for overskuelig fremtid vil man formentlig kunne forvente en opdatering til Android 10 og EMUI 10.

Prisen bliver 3.699 kroner. Nova 5T præsenteres for den danske presse senere i dag, og kommer på markedet i starten af november.

Det er helt sikker ikke den mobil Huawei havde håbet at præsentere for danskerne lige nu, men situationen taget i betragtning virker det som et fornuftigt valg, som gør det muligt for at producenten at være konkurrencedygtige i mellemklasse, mens de er sat ud af spillet på topklassen.

De komplette specifikationer ser sådan ud:

Skærm: 6.26″ – LCD
Opløsning: 1080 x 2340 pixels (19.5:9 format)
Processor: HiSilicon Kirin 980 Octa Core
RAM: 6 GB
Lagringsplads intern: 128 GB
Udvidelse: Nej
Kamera: 48 MP vidvinkel (f/1.8), 16 MP ultravid vinkel (f/2.2) og 2 MP (f2.4) makrokamera, 2 MP (f/2.4) dybde-sensor
Frontkamera: 32 megapixels  (f/2.0)
3,5 mm. jackstik: Nej
Batteri: 3.750 mAh
Wi-Fi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth: Bluetooth 5.0, A2DP, aptX HD, LE
GPS: dual-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS
Vægt: 174 g
Mål: 154.3 x 74.0 x 7.8 mm.
Android 9 + EMUI 9.0.1




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere